Is er nog een naam (Duitse Gordijnen)

Misha Mengelberg, Wim T. Schippers, Instant Composers Pool

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Indien geïmproviseerde muziek een aantal belangstellenden op de been kan brengen, waarom zou geïmproviseerd theater dit niet eveneens kunnen bewerkstelligen? Sinds 1972 rommelt de Instant Composers Pool in de marge van deze vraag middels manifestaties vol rarigheid die één keer per jaar ongeveer een week in beslag nemen. Het talent van Wim T. Schippers op het gebied van dingen verzinnen in eenzelfde tempo als een saxofoonsolo van Benny Carter laat zich al jaren lang mooi verbinden met de ambiance van de ICP.
In 1967 werd de ICP opgericht door Han Bennink, Willem Breuker en Misha Mengelberg. Naast muzikale stonden ook politieke activiteiten op het programma. Willem Breuker verliet de Pool in 1973. In allerlei formaties van orkest tot duo neemt de ICP deel aan het muziekleven. Er werden 23 platen geproduceerd in eigen beheer.

Credits

muziek
Misha Mengelberg
tekst
Wim T. Schippers
cast
Misha Mengelberg, Han Bennink, Derek Bailey, Maurice Horsthuis, Wolter Wierbos, Sean Bergin, Ernst Reiiseger, Wim T. Schippers, Walter Crommelin, Mies de Heer, Jan Vreeken, Annebé van Oort, Stephan Willenborg, Peter Bennink, Lieve Visser
uitvoering
Instant Composers Pool