Moveable Garden e.a.

Ballet Rambert

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Klassiek modern is deze naar de vermaarde Dame Marie Rambert vernoemde dansgroep uit Londen, die dit jaar het vijftigjarig bestaan viert met Engelse en Amerikaanse werken.

Programma

Moveable Garden
choreografie: Glen Tetley
muziek: Lukas Foss
decor en kostuums: Nadine Baylis

 

Black Angels
choreografie: Christopher Bruce
muziek: George Crumb
decor en kostuums: Nadine Baylis

 

Tutti-frutti
choreografie: Louis Falco
muziek: Burt Alcantara
decor en kostuums: William Katz

Achtergrondinformatie

Moveable Garden

Glen Tetley maakte dit ballet oorspronkelijk voor het Tanz Forum in Keulen in 1973. Ballet Rambert gaf zijn eerste uitvoering van dit werk in mei 1976 in Horsham. Het fijnzinnige lyrische stuk is het zevende en meest recente werk van Tetley bij Ballet Rambert.

 

Black Angels

Een dramatisch ballet met als thema de mythe van de Gevallen Engel en de eeuwige strijd tussen de machten van goed en kwaad. De choreografie en de ontwerpen voor decor, kostuums en belichting voor dit werk zijn ontstaan uit een opdracht van Ballet Rambert met hulp van het dansopdrachten-fonds van de Calouste Gulbenkian Foundation.

Ballet Rambert gaf de première op 11 mei 1976 in Horsham. De muziek is ontleend aan een plaatopname van Composers Recordings Inc., New York, nr. CRI SD 283.

 

Tutti-frutti

Een levendig ensemblestuk vol jeugdige vitaliteit, in 1973 gemaakt door de jonge Amerikaanse choreograaf Louis Falco, in ons land bekend door zijn werk voor het Nederlands Danstheater en het optreden met zijn eigen groep in twee achtereenvolgende Holland Festivals. Louis Falco, die dit voorjaar een groot Duke Ellington-ballet maakte voor de Alvin Ailey Dance Theatre in New York, werkte ook voor Tutti-frutti samen met de elektronische rockcomponist Burt Alcantara en de schilder William Katz.

Ballet Rambert gaf de première in september 1973 in Sadler’s Wells in Londen. 

Credits

choreografie
Glen Tetley, Christopher Bruce, Louis Falco
muziek
Lukas Foss, George Crumb, Burt Alcantara
decor/kostuums
Nadine Baylis, William Katz
uitvoering
Ballet Rambert
dans
Catherine Becque, Julia Blaikie, Blake Brown, Christopher Bruce, Lucy Burge, Zoltan Imre, Gerard Jouanneau, Judith Marcuse, Sarah Newton, Sally Owen, Joseph Scoglio, Bob Smith, Leigh Warren, Lenny Westerdijk, Sylvia Yamada
muzikale begeleiding
Mercury Ensemble London
dirigent
Adam Gatehouse