¡Esperanza!

muziektheater voor jongeren

Mies Bouhuys, Bernard van Beurden, Theo Loevendie

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Uitgangspunt bij deze collectieve creatie van enkele kunstenaars en vele Amsterdamse scholieren was het thema van de even actuele als zorgwekkende tegenstelling tussen de arme en rijke landen van de wereld. In de titel wordt de Zuid-Amerikaanse ‘revolutie van de Hoop’ weerspiegeld. Mies Bouhuys gaf de theatervorm aan de denkbeelden van de jeugdige projectgroep die evenals de regisseuse Loes Ballot een half jaar met grote energie aan de totstandkoming van deze ‘geëngageerde musical’ heeft gewerkt. De componisten Bernard van Beurden en Theo Loevendie werkten tevens met ideeën van de jongeren. De opvoering, waaraan bijna 200 jongeren medewerken, wordt mogelijk gemaakt met steun van de Bernard van Leerstichting.

Credits

uitvoering
HAVO-school Zocherstraat Amsterdam, Nicolaas Maesschool Amsterdam, Jeugdharmonie Jong Excelsior, Schoolkoor chr. scholengemeenschap Pascal, popgroep Brave New World, werkende jeugd IBM
dirigent
Bernard van Beurden, Wim de Buyzer
regie
Loes Ballot
decor
Jan Jacobs
kostuums
Yvonne Fleury-Eekman
cast
Herly Wowor (Gomez), Floris Rommerts (Priester), Ton van Groeningen ( Paco), Peter Zandvliet (Pedro), Joop Brussee (Juan), Marjon Verkerk (Dolores) e.a.