Toegankelijkheid

Het Holland Festival wil graag open en toegankelijk zijn om aan ieders toegangsbehoefte te voldoen. Wij zijn hiervan afhankelijk van onze locaties. Een groot gedeelte van onze locaties en voorstellingen is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Hieronder de nodige informatie van de grootste locaties.

ITA

ITA is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn aangepaste liften en aangepaste toiletten. In de zalen is er plaatsruimte vrijgehouden voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Gelieve deze voorbehouden plaatsen steeds telefonisch te boeken bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11 zodat wij kunnen garanderen dat deze voor jou ter beschikking zijn. 

In beide zalen is speciale gehoorversterking aanwezig. Je kunt bij de garderobe terecht voor een toestel (als u een gehoorapparaat draagt) of een oortje (als u geen gehoorapparaat heeft). Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Getrainde blindengeleidehonden en (SOHO)hulphonden zijn welkom, mits je hun komst vooraf meldt bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11. 

Scootmobielen worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Voor het vervoer naar de zalen kunt u gebruik maken van een leenrolstoel. 

Voor mensen die slecht ter been zijn, is het goed om te weten dat er van lift tot Rabozaal nog een redelijk afstand te voet dient te worden afgelegd.

zie ook de website van ITA

Koninklijk theater Carré

rolstoel
Koninklijk Theater Carré beschikt over drie rolstoelplaatsen. Komt u samen met iemand anders? Dan zijn er één of twee stoelen beschikbaar naast de rolstoelplaatsen. De afmeting van het rolstoelplatform is 75x76 cm en loopt over in de vloer waardoor een langere rolstoel ook makkelijk geplaatst kan worden. 

Om de theaterzaal te betreden maakt u gebruik van een steile hellingbaan. Let op: de hellingbaan is erg steil. Deze heeft een stijgingspercentage van 18% en is 400 cm lang. U kunt de theaterzaal ook via een trap betreden, hiervoor neemt u vier treden. Wanneer u graag hulp krijgt bij deze hellingbaan of bij het nemen van de trap vraag dit dan gerust aan een van onze theater medewerkers. 

Het gangpad om bij de rolstoelplaatsen te komen is 90 cm breed (plaatselijk slechts 72 cm). Wij vragen daarom bij uw reservering naar de afmetingen van uw rolstoel. Is uw rolstoel breder dan 72 cm? Vermeld dit dan bij uw reservering. We kijken dan graag met u mee naar een passende oplossing. 

rollator
Het is mogelijk om met een rollator de zaal te betreden. Vooraf aan de voorstelling zal de rollator door een medewerker buiten de zaal worden geplaatst. Na de voorstelling wordt deze weer teruggebracht naar uw plaats. Om gemakkelijk uw stoel te bereiken met de rollator, raden wij u aan een stoel aan de even zijde (rechterkant) van de Stalles te reserveren, bij voorkeur aan het zijgangpad. 

Om de Stalles te betreden maakt u gebruik van een steile hellingbaan of een trap met vier treden. Wij assisteren u hierbij graag waar nodig. 

scootmobiel
Wanneer u met uw scootmobiel naar het theater komt, kunt u eventueel gebruik maken van een leenrollator of -rolstoel om naar uw zitplaats in de zaal te gaan. Wanneer de voorstelling is afgelopen, zal een medewerker de leenrollator of -rolstoel weer naar uw stoel brengen zodat u weer terug kan naar uw scootmobiel. Tijdens de voorstelling parkeren wij uw scootmobiel in de buurt van de theaterzaal. Het is het niet mogelijk om met uw scootmobiel de zaal te betreden.  

Om gemakkelijk uw stoel te bereiken met de rollator, raden wij u aan een stoel aan de even zijde (rechterkant) van de Stalles te reserveren, bij voorkeur aan het zijgangpad. 

Om de Stalles te betreden maakt u gebruik van een steile hellingbaan of een trap met vier treden. Wij assisteren u hierbij graag waar nodig. 

doof en/of slechthorend
Koninklijk Theater Carré beschikt over een ringleiding. U kunt de apparatuur voor de ringleiding lenen bij de garderobe op de begane grond (hiervoor vragen wij € 10,00 borg). Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u deze voorafgaand aan uw bezoek reserveren door te mailen naar [email protected] Op de avond van de voorstelling kunt u de ringleiding ophalen bij onze garderobe. Wij beschikken over een ringleiding met hoofdtelefoon en een ringleiding die u kunt aansluiten op uw eigen gehoorapparaat. Hiervoor gebruiken wij de applicatie ‘SennheiserMobileConnect’, klik hier om deze applicatie te downloaden.  

Deze applicatie verleent u toegang tot ons netwerk van geluidsversterking, waardoor u gebruik kunt maken van uw eigen oordopjes. Voor meer informatie helpen wij u ter plaatse graag verder. 

visuele beperking 
Carré is een monumentaal pand, hierdoor zijn er bijvoorbeeld vele kleine opstapjes. Indien gewenst begeleiden wij u graag door het theater richting uw stoel in de zaal. 


In samenwerking met ‘Stichting Komt het Zien!’ streven wij ernaar jaarlijks minimaal vijf voorstellingen aan te bieden met tolkfaciliteiten. Op hun website kun u zien om welke voorstellingen het gaat. Voor reserveringen kunt u contact opnemen via [email protected] of 020 - 524 94 53. 

hulphond
Hulphonden met een tuigje, zoals blindengeleidenhonden zijn welkom in het theater. Wij adviseren hiervoor plaatsen in de Stalles aan het midden gangpad te reserveren. Hier kan uw hond tijdens de voorstelling gemakkelijk naast u plaatsnemen.