Succesvolle wereldpremière Triptych (Eyes of One on Another)

Afgelopen vrijdag ging Triptych (Eyes of One on Another), dat ook te zien is in het komende festival, in wereldpremière in de University Musical Society van de University of Michigan. In deze voorstelling krijgt het veelgeprezen werk van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe voor het eerst een theatrale enscenering. De eerste reacties van de pers zijn zeer positief:

The performance was unapologetically arresting and provocative […] with a score that surged with electricity, sparkling clarity, and biting poignancy.
- Art[seen]

Het werk van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe is dertig jaar na zijn dood nog even krachtig als controversieel. In Triptych wordt met een combinatie van fotografie, muziek en poëzie de impact van Mapplethorpe’s werk op de toeschouwer onderzocht. Componist Bryce Dessner (ook bekend van zijn band The National), librettist Korde Arrington Tuttle en regisseur Kaneza Schaal laten het publiek in Triptych met nieuwe ogen naar deze foto’s kijken en staan stil bij de urgente vragen over ras, seksualiteit en objectificatie die Mapplethorpe blijft oproepen.

Triptych (Eyes of One on Another)
18 – 19 juni, Internationaal Theater Amsterdam
Meer informatie