Metropole Orkest & soloists of Syrian Big Band vervroegd

Het Holland Festival vervroegt de aanvangstijd van het concert met het Metropole Orkest and soloists of the Syrian Big Band op 8 en 9 juni in Koninklijk Theater Carré van 20.30 uur naar 20.00 uur. 

De reden om de aanvang te vervroegen is dat Holland Festival en Koninklijk Theater Carré de concerten laten eindigen op zonsondergang, om 22.00 uur. Hiermee wordt het publiek dat deelneemt aan de Ramadan de mogelijkheid geboden om direct na afloop te kunnen eten en drinken. Bij verlaten van de zaal staat het personeel van het theater klaar met dadels en andere versnaperingen om de eerste honger te stillen. 

Programma
Het Metropole Orkest speelt op 8 en 9 juni in Koninklijk Theater Carré met een aantal solisten van de Syrische bigband – de meesten inmiddels woonachtig in het Westen –  een programma met traditioneel repertoire en energiek eigen werk. Muzikanten als ney-speler Moslem Rahal (in 2016 nog op het festival met The Orchestra of Syrian Musicians), zangeres Dima Orsho en zanger en multi-instrumentalist Ibrahim Keivo treden op. Bovendien spelen topklarinettist Kinan Azmeh en de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans de wereldpremière van een grensoverschrijdend dubbelconcert voor klarinet en trompet. Deze compositie is van de Grieks-Nederlandse Calliope Tsoupaki, die zich in haar werk vaak laat inspireren door traditionele muziek uit Griekenland en het Midden-Oosten.

meer info & tickets