Kate Moore ontvangt Matthijs Vermeulenprijs 2017

Kate Moore (1979) ontvangt de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar werk
The Dam, een compositie uit 2017. De première vond plaats op 22 februari 2017 in Nottingham, Verenigd Koninkrijk. Sacred Environment, de nieuwste compositie van Kate Moore, gaat zaterdag 24 juni in wereldpremière tijdens Holland Festival Proms.

Kate Moore  is een Nederlands-Australisch componist, performer en geluidskunstenaar. Ze creërt werelden van geluid voor akoestisch en elektro-akoestische media en schrijft instrumentele en concertmuziek. Daarnaast bouwt ze haar eigen instrumenten, geluidssculpturen en geluidsinstallaties.

Sacred Environment is een grensverleggend nieuw werk van  Kate Moore en beeldend kunstenaar Ruben van Leer, geschreven in opdracht van het Holland Festival en NTR Radio. Het oratorium wordt gespeeld en gezongen door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. De Australische zangeres Alex Oomens maakt in virtual reality een droomreis naar de Hunter Valley in Australië, oorspronkelijk grondgebied van de Dharug-, Darkinjung- en Wonnarua-stammen. Het publiek volgt haar op een groot scherm, terwijl ze zoekt naar de steenloze tempel. In dit stuk wordt de veranderende betekenis van heilige grond in onze ontmythologiseerde samenleving onderzocht. 


Holland Festival Proms: Sacred Environment
zaterdag 24 juni, Het Concertgebouw
meer informatie en bestellen