Jude Law met Toneelgroep Amsterdam op Holland Festival 2017

Toneelgroep Amsterdam en het Barbican Center (Londen) maken samen de internationale coproductie Obsession met Jude Law, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog. Obsession gaat op 25 april 2017 in Londen in wereldpremière en is daarna in het Holland Festival te zien.

Obsession vertelt het verhaal van Gino, een aantrekkelijke zwerver en Giovanna, ongelukkig getrouwd met een wat oudere man. Tussen haar en de zwerver ontstaat een passionele verhouding. Samen smeden ze het plan om Giovanna’s man te vermoorden. Het bloedstollende verhaal is opgebouwd uit korte, brutale scènes van bijzondere poëtische rauwheid. Het maakt Obsession tot een krachtig sociaal drama. Een meedogenloze visie op de onderkant van de samenleving.

De rol van Gino wordt vertolkt door Jude Law die met tal van bijzondere rollen in zowel theater (Henry V, Hamlet, Anna Christie) als film (Sherlock, The Grand Budapest Hotel, Side Effects, Cold Mountain) heeft bewezen één van de belangrijkste acteurs van zijn generatie te zijn.

19 april t/m 20 mei 2017 Barbican, Londen
6 t/m 17 juni 2017 Stadsschouwburg Amsterdam (Holland Festival)