Internationale dansdag

Op 29 april danst de hele wereld en bij Holland Festival staat de wereld op het podium. De Internationale Dansdag is in het leven geroepen om het belang van deze kunstvorm voor de samenleving te erkennen. Dit jaar staan de volgende dansvoorstellingen op het programma:

 

Beautiful Me – Gregory Maqoma

Gregory Maqoma laat door middel van dans zijn bezorgdheid zien over de Zuid-Afrikaanse maatschappij. Hij gebruikt hiervoor bewegingsmateriaal van grote choreografen die hij combineert met live muziek en flarden monoloog. Humor en lichtheid worden hierbij niet geschuwd.

 

11 & 12 juni, Frascati

 

Cion; Requiem of Ravel’s Bolero – Gregory Maqoma & Vuyani Dance Theatre

Dit danstheaterstuk gaat over Toloki, rouwer van beroep. Tegen betaling biedt hij troost aan families, armen en slachtoffers van rassenhaat. De geschiedenis van Zuid-Afrika speelt mee op de achtergrond.

 

21 & 22 juni, Internationaal Theater Amsterdam

 

La danse de la rue 19 – Jeannot Kumbonyeki

Op 19 september 2016 liep de regeringsperiode van de Congolese president Kabila af. Er werden toen grote protesten gehouden en dit is Jeannot Kumbonyeki bijgebleven. Zijn voorstelling is de reactie op die dag.  

 

12 & 13 juni, Frascati

 

Piki Piki - Djino Alolo Sabin, Studios Kabako

Ook in Piki Piki komt de bewogen geschiedenis van de Democratische Republiek Congo naar voren. Djino Alolo Sabins opa verdween plotseling tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. Zijn solo gaat over de droom van een beter leven en een beter land.

 

3 & 4 juni, Frascati

 

De zes Brandenburgse Concerten – Anne Teresa De Keersmaeker

Anne Teresa De Keersmaeker gaat voor groots. Ze heeft besloten om de zes Brandenburgse Concerten van Johann Sebastian Bach op dans te zetten. Hiervoor werkt ze samen met dansgezelschap Rosas, violiste Amandine Beyer en B’Rock Orchestra.  

 

6 – 8 juni, Koninklijk Theater Carré

 

Voor nog meer dans tijdens het Holland Festival :

 

Van Manen, Forsythe, Arqués

Sur les traces de Dinozord

Antony and Cleopatra

Enyangeni / Ursonate