Eerste zes voorstellingen Holland Festival 2017 bekend

Het Holland Festival viert in 2017 zijn 70-jarig jubileum met verrassende voorstellingen en concerten van nog onbekende makers en gevestigde namen. Vandaag presenteert Holland Festival met trots de eerste zes voorstellingen van het Holland Festival 2017. Deze producties nemen een speciale plaats in binnen de programmering en omarmen het avontuur en de actualiteit.

Volgend jaar juni, als het festival begint, zal de wereld er anders uitzien. Na een jaar van verkiezingen en referenda kunnen we de vraag stellen: wat is de democratie ons waard? En wat is de rol van kunst in al deze maatschappelijke veranderingen? Onder anderen Julian Rosefeldt stelt die vraag. Op het festival presenteert hij Manifesto, een filminstallatie van dertien korte films waarin hij de relevantie en actualiteit van klassieke kunstmanifesten benadrukt. Hij werkte hiervoor samen met de Australische actrice Cate Blanchett.

Ook komen vermaarde kunstenaars als Alain Platel en Robert Lepage met nieuw werk terug op het festival en is er een focus op muziek uit Indonesië, met onder andere Setan Jawa, een meesterwerk uit de moderne Indonesische cinema. De film wordt live begeleid door een nieuwe gamelan-compositie van Rahayu Supanggah, die eerder samenwerkte met o.a. Robert Wilson en het Kronos Quartet. 

Robots, elektronica en hedendaagse muziek vormen een uitzonderlijk samenspel waar Ensemble Musikfabrik, Mouse on Mars en André de Ridder niet voor terugdeinzen in robots/non/robots. De controversiële theatermaker Derrick Ryan Claude Mitchell wordt met het gezelschap Saint Genet door het festival in Nederland geïntroduceerd. Hij presenteert de performance Promised Ends: The Slow Arrow of Sorrow and Madness waarin hij de gemene deler van schoonheid en pijn onderzoekt.

Meer informatie over de eerste zes voorstellingen.

Het wordt een verrassende en feestelijke Holland Festivalmaand. We zien u graag in juni.