Clarice Gargard treedt toe tot raad van toezicht Holland Festival

Per 1 oktober 2019 is Clarice Gargard toegetreden tot de raad van toezicht van het Holland Festival. 

Clarice M.D. Gargard is journalist, columnist, programmamaker en social advocate. Ze houdt zich bezig met politieke en maatschappelijke kwesties omtrent het bevragen van machtsstructuren en intersectioneel feminisme. Ze maakte radioprogramma’s bij SALTO Omroep Amsterdam en tv-programma’s voor AT5, NTR en de VARA. Ze is columnist bij NRC en correspondent Verzet bij De Correspondent. Een aantal malen was zij tafelvrouw bij Pauw, De Wereld Draait Door, de Nieuwe Maan, Dit is M en RTL Late Night. Zij is medeoprichter van feministisch mediaplatform Lilith en het multidisciplinaire kunstcollectief Cinnamon Amsterdam, voorheen in de Amsterdamse Balie en Bitterzoet. In 2012 werd zij genomineerd voor een Connecting Differences Award, in 2016 voor de You Go Girl Award (VIDM) en in 2017 voor de Joke Smit-aanmoedigingsprijs. 

Daarnaast zet zij zich als social advocate in voor de samenleving. In 2019 is zij de Nederlandse VN-Vrouwenvertegenwoordiger en zal zij speechen over vrouwenrechten tijdens de Algemene Vergadering van de VN. 

In 2018 verscheen het boek Zwart, onder redactie van Vamba Sherif en Ebissé Rouw, waarin een essay van Gargard is opgenomen, een fragment uit haar boek Drakendochter: Wat als de hand die je voedt ook een wapen is. In maart 2019 kwam de documentaire van haar en regisseur Shamira Raphaela uit: Daddy and the Warlord over haar familieachtergrond en de Liberiaanse burgeroorlogen. Haar boek Drakendochter (Arbeiderspers), waarin ze dieper ingaat op de geschiedenis, geopolitiek, migratie en de samenleving, verschijnt in november 2019. Gargard is tevens bestuurslid bij het Prins Claus Fonds. 

Het Holland Festival is het grootste podiumkunstenfestival in Nederland dat jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden. De 73e editie van het Holland Festival vindt plaats in juni 2020, onder directie van Emily Ansenk.