Carolien Gehrels nieuwe voorzitter raad van toezicht Holland Festival

De raad van toezicht van het Holland Festival stelt Carolien Gehrels aan per 1 maart 2021 als zijn nieuwe voorzitter. Carolien Gehrels (1967) is een goede bekende van het Holland Festival als regelmatige bezoeker van voorstellingen en concerten en door haar rol als wethouder van Amsterdam verantwoordelijk voor kunst en cultuur van 2006 tot 2014. Gehrels volgt Martijn Sanders op die sinds 2009 de functie van bestuursvoorzitter bekleedde en sinds 2014 als voorzitter raad van toezicht. 

Emily Ansenk, directeur van het Holland Festival over de voorzitterswisseling: “Het Holland Festival dankt Martijn Sanders voor zijn enorme inzet als voorzitter van het bestuur en raad van toezicht. Zijn liefde voor de podiumkunsten in combinatie met zijn expertise op het gebied van sponsoring, donaties en fondsenwerving maakte dat het Holland Festival de afgelopen twaalf jaar een grote groei kon doormaken, door het verbinden van fondsen en particulieren aan het festival. Met haar enorme staat van dienst en ervaring is Carolien Gehrels de juiste persoon om zijn rol over te nemen."

Carolien Gehrels over haar benoeming als voorzitter van de raad van toezicht: “Het Holland Festival verbindt al 74 jaar lokale en internationale kunst in voorstellingen die altijd heel bijzonder en inspirerend zijn. Altijd weer zijn er vernieuwende en inspirerende kunstenaars van ver weg en dichtbij, heel jong en heel oud, die voor indrukwekkende ervaringen zorgen. Daarmee voedt het Holland Festival een deel van de vrijdenkende en authentieke identiteit van Amsterdam. Als wethouder van kunst en cultuur heb ik negen edities mogen meemaken hoe het Holland Festival is en dat het verreweg het beste is dat zelf te ontdekken en ervaren. Het is een eer en een groot genoegen om nu van heel dichtbij onderdeel van het Holland Festival te zijn en Martijn Sanders te mogen opvolgen, met zijn ongeëvenaarde ervaring en kijk op bijzondere kunst."

Martijn Sanders, voorzitter van de raad van toezicht over de aanstelling van Carolien Gehrels: “Ik ben blij met de benoeming van Carolien Gehrels. Met haar brede bestuurlijke ervaring, in zowel de culturele, economische en politieke domeinen, zal zij een grote rol van betekenis spelen voor het Holland Festival in de komende jaren.”