kaartverkoop aus LICHT gestart

In het Holland Festival 2019 vindt de wereldpremière plaats van aus LICHT. Tijdens een drie dagen durende marathon wordt een substantieel deel van de operacyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen uitgevoerd. De kaartverkoop voor deze unieke belevenis is inmiddels gestart. 

Karlheinz Stockhausen (1928-2007) wordt beschouwd als een van de invloedrijkste componisten uit de tweede helft van de 20e eeuw. Met zijn magnum opus LICHT, een cyclus van zeven grootse opera’s genoemd naar de dagen van de week, creëerde hij een werk dat het hele leven moest omvatten. Stockhausen werkte van 1977 tot 2003 aan zijn gesamtkunstwerk over goed en kwaad en over mens, God en Satan. Zijn radicale vernieuwingen en visionaire benadering van het componeren waren van grote invloed op de bestaande muziekpraktijk. Zo was hij een van de pioniers van de elektronische muziek, een fascinatie die in heel zijn oeuvre doorklinkt.

Met aus LICHT presenteren Holland Festival, De Nationale Opera en het Koninklijk Conservatorium Den Haag in samenwerking met de Stockhausen-Stiftung für Musik het meest uitdagende muziektheaterwerk van de 20e eeuw in een spannende samenhang: als een afgeronde cyclus vol sleutelscènes en betoverende momenten uit alle zeven opera's.

aus LICHT bevat in totaal 10 uur live muziek en 5 uur elektronische muziek en vindt plaats van 31 mei t/m 10 juni 2019 in de monumentale Gashouder op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam.

meer info & kaartverkoop