Annet Lekkerkerker naar AHK

Annet Lekkerkerker benoemd tot Lid van College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Annet Lekkerkerker wordt benoemd tot Lid van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit betekent dat Annet Lekkerkerker het Holland Festival zal verlaten na het festival in 2019. 

Annet Lekkerkerker vertrekt na bijna tien jaar en tien edities leiding te hebben gegeven aan het festival. Zij begon in het najaar van 2009 als zakelijk directeur met als artistiek directeur Pierre Audi. Van 2014 tot en met 2018 vormde zij een duo met Ruth Mackenzie. Sinds 2018 is zij algemeen directeur van het Holland Festival en zowel artistiek als zakelijk eindverantwoordelijk voor het festival. 

Martijn Sanders, voorzitter van de Raad van Toezicht over de aanstelling van Annet Lekkerkerker bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten: “De Raad van Toezicht betreurt ten zeerste het vertrek van Annet Lekkerkerker, maar begrijpt en respecteert haar wens om zich na tien jaar verder te willen ontwikkelen in haar carrière. In de afgelopen tien jaar heeft Annet het festival laten floreren, zowel op zakelijk als artistiek vlak. Samen met Pierre Audi, Ruth Mackenzie en het team heeft zij het Holland Festival verder weten uit te bouwen tot een van de belangrijkste Europese podiumkunstenfestivals.” 

Annet Lekkerkerker : “Na bijna tien prachtige jaren bij het mooiste festival van Nederland ga ik mijn horizon verbreden. Ik heb met veel plezier, overtuiging en energie voor en aan het Holland Festival gewerkt. Het festival staat er goed voor, het is artistiek springlevend, financieel gezond en mijn opvolger treft een geweldig team aan. 

Ik ga mij na het festival van 2019 inzetten voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Excellent kunstvakonderwijs staat aan de basis van een boeiend en bloeiend kunst- en cultuurleven. Ik verheug mij erop daaraan in deze nieuwe rol een bijdrage te kunnen leveren.”