Annet Lekkerkerker algemeen directeur Holland Festival

Annet Lekkerkerker, momenteel zakelijk directeur/bestuurder van het Holland Festival, is benoemd per 1 januari 2018 als algemeen directeur/bestuurder. Lekkerkerker wordt eindverantwoordelijk voor zowel het zakelijke als het artistieke beleid van het Holland Festival. De Raad van Toezicht en Annet Lekkerkerker starten binnenkort een wervingsprocedure voor een artistiek leider. 

Artistiek leider
Ter vervanging van artistiek directeur Ruth Mackenzie, die het Holland Festival na de editie van 2018 verlaat om artistiek directeur van Théâtre du Châtelet in Parijs te worden, wordt deze zomer een artistiek leider / artistic director geworven. Er wordt gezocht naar een uitvoerend kunstenaar/maker die voor vier edities wordt benoemd. Het complete profiel voor de artistiek leider wordt medio juli bekendgemaakt.

Wijziging huidig besturingsmodel
Met het aantreden van Lekkerkerker als algemeen directeur wordt het huidige besturingsmodel van stichting Holland Festival gewijzigd van twee nevengeschikte directeuren/bestuurders naar een. Hierdoor is het festival in staat in een complexere omgeving, over langere termijn een duidelijke artistieke koers te blijven varen. Daarnaast kunnen essentiële nationale en internationale structurele samenwerkingen goed worden onderhouden.

Martijn Sanders, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Annet Lekkerkerker heeft in de afgelopen jaren in haar rol als zakelijk directeur het Holland Festival succesvol geleid. De RvT heeft er alle vertrouwen in dat mede door haar artistieke achtergrond en kennis van zaken zij goed in staat is om als algemeen directeur de combinatie van zakelijk en artistiek beleid vorm te geven in een veranderende en complexe omgeving”.