LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • 08 maart 2019

  GEPASSIONEERDE VERKONDIGING VAN VROUWELIJKE VRIJHEID

  Vandaag, op internationale vrouwendag, staan vrouwenrechten en vrouwelijke solidariteit en strijdbaarheid centraal. Het Holland Festival besteedt in de komende editie veel aandacht aan sterke, jonge vrouwen en het daarmee gepaard gaande, vrouwelijke leed.

  Lees verder
 • Holland Festival 2019:
  de wereld op het podium

  Op woensdag 29 mei 2019 begint de 72ste editie van het Holland Festival. Het Holland Festival brengt de wereld op het podium met zowel nieuwe namen als grote meesters, uit onder andere Chili, Colombia, de Democratische Republiek Congo, Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Deze editie is de eerste waarin gewerkt wordt met associate artists. In 2019 zijn dat William Kentridge en Faustin Linyekula.

  Lees verder
 • 18 februari 2019

  BILL T. JONES BENOEMD ALS ASSOCIATE ARTIST VOOR HOLLAND FESTIVAL 2020

  De beroemde choreograaf, regisseur, schrijver en danser Bill T. Jones (1952, Bunnell Florida) wordt de associate artist voor Holland Festival 2020. Na Faustin Linyekula en William Kentridge, die beiden deze rol vervullen voor het festival 2019, is de editie van 2020 het tweede festival met een associate artist.

  Lees verder
 • 17 januari 2019

  Annet Lekkerkerker naar AHK

  Annet Lekkerkerker wordt benoemd tot Lid van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit betekent dat Annet Lekkerkerker het Holland Festival zal verlaten na het festival in 2019.

  Lees verder
 • 03 januari 2019

  NRC over aus LICHT:
  'hét muziektheater-evenement van 2019'

  NRC Handelsblad selecteert de culturele hoogtepunten van dit jaar, en prijst de driedaagse marathonvoorstelling aus LICHT aan als 'hét muziektheaterevenement van 2019'. De uitvoering wordt 'een historisch en internationaal onvertoond spektakel.'

  Lees verder
 • 12 december 2018

  ASTRID HELSTONE TREEDT TOE TOT DE RAAD VAN TOEZICHT

  Per 12 december 2018 is Astrid Helstone toegetreden tot de raad van toezicht van het Holland Festival. Astrid Helstone is arbeidsrechtadvocaat en partner bij advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam.

  Lees verder
 • 05 november 2018

  Trevor Paglen wint prestigieuze prijs

  De Amerikaanse kunstenaar Trevor Paglen, waarvan werk te zien was in het afgelopen Holland Festival, heeft de Nam June Paik Art Center Prize 2018 gewonnen.

  Lees verder
 • 12 oktober 2018

  Stockhausen op ADE

  Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) 2018 wordt aandacht besteed aan de invloed van Stockhausen op de hedendaagse EDM / dance-muziek. Vrijdag 19 oktober is er een panelgesprek in De Brakke Grond en wordt de elektronische compositie TELEMUSIK uitgevoerd in Nieuw Dakota.

  Lees verder
 • 25 september 2018

  Anthon Beeke overleden

  Grafisch vormgever Anthon Beeke is in zijn woonplaats Amsterdam overleden op 78-jarige leeftijd.

  Lees verder
 • 12 september 2018

  Rachid Taha overleden

  Zanger Rachid Taha (Africa Express Presents… The Orchestra of Syrian Musicians with Damon Albarn and Guests, Holland Festival 2016) is op 59-jarige leeftijd overleden.

  Lees verder
 • 01 september 2018

  kaartverkoop aus LICHT gestart

  In het Holland Festival 2019 vindt de wereldpremière plaats van aus LICHT. Tijdens een drie dagen durende marathon wordt een substantieel deel van de operacyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen uitgevoerd. De kaartverkoop voor deze unieke belevenis is inmiddels gestart.

  Lees verder
 • HOLLAND FESTIVAL BENOEMT WILLIAM KENTRIDGE EN FAUSTIN LINYEKULA ALS ASSOCIATE ARTISTS VOOR FESTIVAL 2019

  Beeldend kunstenaar en theatermaker William Kentridge (Zuid Afrika, 1955) en choreograaf Faustin Linyekula (Congo, 1974) worden per 1 februari aanstaande benoemd als Associate Artists voor Holland Festival 2019.

  Lees verder