LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • Het Holland Festival is op zoek naar stagiairs voor:
  - pers & publiciteit
  - productie
  - archief

  Lees verder
 • 01 november 2019

  Componist Chou Wen-chung overleden

  Vrijdag 25 oktober is de Chinese-Amerikaanse componist, docent en cultureel ambassadeur Chou Wen-chung op 96-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats New York.

  Lees verder
 • 15 oktober 2019

  Bernadine Evaristo wint Booker Prize 2019

  Bernardine Evaristo heeft de Booker Prize 2019 gewonnen voor haar roman Girl, Woman, Other. De schrijfster was dit jaar op het Holland Festival aanwezig als spreker bij Afropean, een symposium over kennisoverdracht tussen generaties in de zwarte diaspora.

  Lees verder
 • 07 oktober 2019

  The Way You Sound Tonight wint Zwaan

  De dansproductie The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker heeft de Zwaan voor de meest indrukwekkende productie van het afgelopen jaar gewonnen.

  Lees verder
 • 01 oktober 2019

  Clarice Gargard treedt toe tot raad van toezicht Holland Festival

  Per 1 oktober 2019 is Clarice Gargard toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Holland Festival. Clarice M.D. Gargard is journalist, columnist, programmamaker en social advocate. Ze houdt zich bezig met politieke en maatschappelijke kwesties omtrent het bevragen van machtsstructuren en intersectioneel feminisme.

  Lees verder
 • Holland Festival feliciteert Ivo van Hove

  Lees verder
 • VPRO publieksfavoriet 2019

  Dit jaar zijn er 8237 stemmen (een record!) uitgebracht via stembiljetten en de festival-app. De top-10, met een waardering van 1 tot 5, ziet er als volgt uit:

  Lees verder
 • 24 juni 2019

  Holland Festival 2019 sluit legendarische editie af

  Het was de 72ste editie van het festival en de eerste waarin gewerkt werd met associate artists, dit jaar William Kentridge en Faustin Linyekula. Ook was er de legendarische wereldpremière van aus LICHT, de grootste productie van De Nationale Opera, Holland Festival, Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Stockhausen Stiftung für Musik tot dusver.

  Lees verder
 • programmaboeken online

  Het Holland Festival laat uit duurzaamheidsoverwegingen geen papieren programmaboekjes meer drukken. Alle programmaboekjes van het Holland Festival zijn online gratis te lezen.

  Lees verder
 • 20 mei 2019

  Emily Ansenk nieuwe directeur Holland Festival

  De raad van toezicht van het Holland Festival benoemt Emily Ansenk per 1 september tot algemeen directeur/ bestuurder. Zij wordt net als de huidige directeur verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijk beleid van het festival. Ansenk volgt Annet Lekkerkerker op, die na tien jaar het festival eind juni 2019 verlaat.

  Lees verder
 • 16 mei 2019

  Wereldpremière Actress X Stockhausen SIN {X} II

  Dinsdag 14 mei was de wereldpremière van Actress X Stockhausen SIN {X} II in Londen. Het is een opdrachtcompositie van Holland Festival. De vooruitstrevende Britse artiest Actress heeft zich hiervoor laten inspireren door Karlheinz Stockhausens WELTPARLEMENT (1995).

  Lees verder
 • Internationale dansdag

  Op 29 april danst de hele wereld en bij Holland Festival staat de wereld op het podium. De Internationale Dansdag is in het leven geroepen om het belang van deze kunstvorm voor de samenleving te erkennen.

  Lees verder