LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • Tongues Untied afgelast

  Door de verlenging van de coronamaatregelen tot dinsdag 28 april aanstaande wordt het filmprogramma Tongues Untied, dat op zondag 26 april zou plaatsvinden in bioscoop Het Ketelhuis, helaas afgelast.

  Lees verder
 • 24 maart 2020

  Update

  Het Holland Festival is momenteel hard bezig te onderzoeken welke consequenties de coronapandemie heeft voor de 73e editie die plaatsvindt van 4 tot en met 28 juni 2020. Dit doen we door dagelijks in contact te staan met de internationale en nationale gezelschappen, artiesten en leveranciers. Samen met hen bekijken we of het haalbaar is om de voorstellingen komende zomer in Amsterdam te presenteren.

  Lees verder
 • 13 maart 2020

  maatregelen inzake het coronavirus

  Graag informeren we u over de maatregelen die het Holland Festival neemt inzake het coronavirus.

  Lees verder
 • 04 maart 2020

  gezocht: medewerker kaartverkoop

  Lees verder
 • Reinbert de Leeuw overleden

  Lees verder
 • 11 februari 2020

  Holland Festival 2020: met Bill T. Jones op zoek naar een 'wij'

  Associate artist dit jaar is de Amerikaanse choreograaf, regisseur, schrijver en danser Bill T. Jones. Van hem zal onder meer de nieuwe voorstelling Deep Blue Sea te zien zijn, waarin Jones reflecteert op de wisselwerking tussen individu en groep. Ook veel andere voorstellingen dit jaar, zoals van wereldster Sami Yusuf, staan in het teken van vraagstukken rondom identiteit en verbinding.

  Lees verder
 • Fonds 21 hoofdbegunstiger Holland Festival

  Lees verder
 • 20 december 2019

  aus LICHT scoort hoog in binnen- en buitenland

  De driedaagse Stockhausen cyclus aus LICHT, een productie van Holland Festival, De Nationale Opera en Koninklijk Concervatorium, scoort zeer goed op de binnen- en buitenlandse jaarlijsten.

  Lees verder
 • 10 december 2019

  Eerste voorstellingen 2020 bekend

  Holland Festival presenteert de eerste vijf voorstellingen voor 2020. Oude bekenden naast nieuwe makers - uit verschillende werelddelen en verschillende disciplines - verbeelden hun eigenzinnige perspectieven.

  Lees verder
 • 01 oktober 2019

  Clarice Gargard treedt toe tot raad van toezicht Holland Festival

  Per 1 oktober 2019 is Clarice Gargard toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Holland Festival. Clarice M.D. Gargard is journalist, columnist, programmamaker en social advocate. Ze houdt zich bezig met politieke en maatschappelijke kwesties omtrent het bevragen van machtsstructuren en intersectioneel feminisme.

  Lees verder
 • 20 mei 2019

  Emily Ansenk nieuwe directeur Holland Festival

  De raad van toezicht van het Holland Festival benoemt Emily Ansenk per 1 september tot algemeen directeur/ bestuurder. Zij wordt net als de huidige directeur verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijk beleid van het festival. Ansenk volgt Annet Lekkerkerker op, die na tien jaar het festival eind juni 2019 verlaat.

  Lees verder
 • 18 februari 2019

  BILL T. JONES BENOEMD ALS ASSOCIATE ARTIST VOOR HOLLAND FESTIVAL 2020

  De beroemde choreograaf, regisseur, schrijver en danser Bill T. Jones (1952, Bunnell Florida) wordt de associate artist voor Holland Festival 2020. Na Faustin Linyekula en William Kentridge, die beiden deze rol vervullen voor het festival 2019, is de editie van 2020 het tweede festival met een associate artist.

  Lees verder