LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • Holland Festival gedenkt burgemeester Van der Laan

  Eberhard van der Laan opende in 2015 urbo kune, een ‘stedenbouwkundige opera’ van 25 uur in Muziekgebouw aan het IJ. Zijn openingstoespraak vindt u hier.

  Lees verder
 • gezocht: artistiek leider

  Het Holland Festival zoekt per 1 januari 2018 een artistiek leider die de festivaledities van 2019, 2020, 2021 en 2022 zal samenstellen.

  Lees verder
 • 26 juni 2017

  Holland Festival vierde groots 70-jarig jubileum

  Lees verder
 • Annet Lekkerkerker algemeen directeur Holland Festival

  Annet Lekkerkerker (52) momenteel zakelijk directeur/bestuurder van het Holland Festival is benoemd per 1 januari 2018 als algemeen directeur/bestuurder. Lekkerkerker wordt eindverantwoordelijk voor zowel het zakelijke als het artistieke beleid van het Holland Festival. De raad van toezicht en Annet Lekkerkerker starten binnenkort een wervingsprocedure voor een artistiek leider.

  Lees verder
 • Kate Moore ontvangt Matthijs Vermeulenprijs 2017

  Kate Moore (1979) ontvangt de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar werk The Dam een compositie uit 2017. De nieuwste compositie van Kate Moore, Sacred Environments, gaat zaterdag 24 juni in wereldpremière tijdens Holland Festival Proms.

  Lees verder
 • Weer extra kaarten Manifesto

  Voor de filminstallatie Manifesto,/i> met Cate Blanchett zijn voor alle dagen extra kaarten beschikbaar gekomen wegens grote belangstelling.

  Lees verder
 • Jogja Noise Bombing vanavond in de ruimte

  Vanavond, zondag 11 juni, treedt Jogja Noise Bombing op in De Ruimte. Dit is de eerste guerilla performance die de band deze week geeft op verschillende plekken in Amsterdam. Verwachte aanvangstijd is 21.45 uur.

  Lees verder
 • The Nation lovend ontvangen

  The Nation - Het Nationale Theater, Eric de Vroedt 'diepgravend entertainment' - NRC Handelsblad ★★★★★ 'imposant en spannend drieluik' - de Volkskrant ★★★★ 'intelligente theaterthriller'- Het Parool ★★★★

  Lees verder
 • Archief nu online

  Ter ere van zijn zeventigste editie ontsluit het Holland Festival zijn complete voorstelling-en concertarchief via deze website. Het archief, dat in de komende jaren verder gecompleteerd wordt, bevat alle concerten en voorstellingen die in de afgelopen zeventig jaar zijn getoond door het Holland Festival.

  Lees verder
 • Succesvolle wereldpremière Promised Ends

  Woensdag 16 mei ging tijdens de Wiener Festwochen de extreme 'opera-performance' Promised Ends van Derrick Ryan Claude Mitchell en zijn gezelschap Saint Genet in première. De Oostenrijkse pers was onder de indruk. 'Saint Genet maakt indruk met de duistere performance Promised Ends. Kurier ★★★★

  Lees verder
 • Blendle-actie verlengd

  De Blendle Premium actie is verlengd. Blendle trakteert Holland Festivalbezoekers op één maand gratis gebruik van Blendle Premium bij aankoop van kaarten voor Holland Festivalvoorstellingen.

  Lees verder
 • Alfred Birney wint Libris Literatuur Prijs

  De Libris Literatuur Prijs is toegekend aan Alfred Birney (65) voor zijn roman De tolk van Java.

  Lees verder