LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • gezocht: festivalmedewerker

  Het Holland Festival is op zoek naar tijdelijke festivalmedewerkers voor de periode 1 juni tot 1 juli: promotiemedewerkers, productiemedewerkers techniek en productiemedewerker algemeen.

  Lees verder
 • Koreaanse film Seopyeonje in bioscoop Het Ketelhuis

  De 71e editie van het Holland Festival gaat officieel op 7 juni van start, maar het eerste contextprogramma is al zondag a.s.: de film Seopyeonje.

  Lees verder
 • Holland Festival 2018 biedt podium aan nieuwe namen en grote meesters

  De 71ste editie van het Holland Festival opent met het multimediale concert Richters Patterns met muziek van Morton Feldman en Marcus Schmickler, uitgevoerd door het Duitse Ensemble Musikfabrik, met medewerking van Cappella Amsterdam. Het festival, dat in zijn programma vanzelfsprekend de traditie van vernieuwing voortzet, nodigt in 2018 innovatieve kunstenaars uit die in hun werk soms urgente maatschappelijke problemen aanschouwelijk maken en zowel letterlijk als figuurlijk grenzen verleggen.

  Lees verder
 • HOLLAND FESTIVAL BENOEMT WILLIAM KENTRIDGE EN FAUSTIN LINYEKULA ALS ASSOCIATE ARTISTS VOOR FESTIVAL 2019

  Beeldend kunstenaar en theatermaker William Kentridge (Zuid Afrika, 1955) en choreograaf Faustin Linyekula (Congo, 1974) worden per 1 februari aanstaande benoemd als Associate Artists voor Holland Festival 2019.

  Lees verder
 • Holland Festival gedenkt burgemeester Van der Laan

  Eberhard van der Laan opende in 2015 urbo kune, een ‘stedenbouwkundige opera’ van 25 uur in Muziekgebouw aan het IJ. Zijn openingstoespraak vindt u hier.

  Lees verder
 • 26 juni 2017

  Holland Festival vierde groots 70-jarig jubileum

  Lees verder
 • Annet Lekkerkerker algemeen directeur Holland Festival

  Annet Lekkerkerker (52) momenteel zakelijk directeur/bestuurder van het Holland Festival is benoemd per 1 januari 2018 als algemeen directeur/bestuurder. Lekkerkerker wordt eindverantwoordelijk voor zowel het zakelijke als het artistieke beleid van het Holland Festival. De raad van toezicht en Annet Lekkerkerker starten binnenkort een wervingsprocedure voor een artistiek leider.

  Lees verder
 • Kate Moore ontvangt Matthijs Vermeulenprijs 2017

  Kate Moore (1979) ontvangt de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar werk The Dam een compositie uit 2017. De nieuwste compositie van Kate Moore, Sacred Environments, gaat zaterdag 24 juni in wereldpremière tijdens Holland Festival Proms.

  Lees verder
 • Archief nu online

  Ter ere van zijn zeventigste editie ontsluit het Holland Festival zijn complete voorstelling-en concertarchief via deze website. Het archief, dat in de komende jaren verder gecompleteerd wordt, bevat alle concerten en voorstellingen die in de afgelopen zeventig jaar zijn getoond door het Holland Festival.

  Lees verder
 • 20 december 2016

  aus LICHT – wereldpremière met hoogtepunten uit Stockhausens meesterwerk

  De Nationale Opera, Holland Festival, Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Stiftung für Musik brengen tijdens het Holland Festival 2019 aus LICHT, een 16 uur durende selectie uit de operacyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen.

  Lees verder