LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • 17 januari 2019

  Annet Lekkerkerker naar AHK

  Annet Lekkerkerker wordt benoemd tot Lid van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit betekent dat Annet Lekkerkerker het Holland Festival zal verlaten na het festival in 2019.

  Lees verder
 • 03 januari 2019

  NRC over aus LICHT: <BR>'hét muziektheater-evenement van 2019'

  NRC Handelsblad selecteert de culturele hoogtepunten van dit jaar, en prijst de driedaagse marathonvoorstelling aus LICHT aan als 'hét muziektheaterevenement van 2019'. De uitvoering wordt 'een historisch en internationaal onvertoond spektakel.'

  Lees verder
 • 02 januari 2019

  vacatures bij Holland Festival

  Het Holland Festival is op zoek naar zes nieuwe collega's.

  Lees verder
 • 05 november 2018

  Trevor Paglen wint prestigieuze prijs

  De Amerikaanse kunstenaar Trevor Paglen, waarvan werk te zien was in het afgelopen Holland Festival, heeft de Nam June Paik Art Center Prize 2018 gewonnen.

  Lees verder
 • 12 oktober 2018

  Stockhausen op ADE

  Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) 2018 wordt aandacht besteed aan de invloed van Stockhausen op de hedendaagse EDM / dance-muziek. Vrijdag 19 oktober is er een panelgesprek in De Brakke Grond en wordt de elektronische compositie TELEMUSIK uitgevoerd in Nieuw Dakota.

  Lees verder
 • 25 september 2018

  Anthon Beeke overleden

  Grafisch vormgever Anthon Beeke is in zijn woonplaats Amsterdam overleden op 78-jarige leeftijd.

  Lees verder
 • 12 september 2018

  Rachid Taha overleden

  Zanger Rachid Taha (Africa Express Presents… The Orchestra of Syrian Musicians with Damon Albarn and Guests, Holland Festival 2016) is op 59-jarige leeftijd overleden.

  Lees verder
 • 01 september 2018

  kaartverkoop aus LICHT gestart

  In het Holland Festival 2019 vindt de wereldpremière plaats van aus LICHT. Tijdens een drie dagen durende marathon wordt een substantieel deel van de operacyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen uitgevoerd. De kaartverkoop voor deze unieke belevenis is inmiddels gestart.

  Lees verder
 • HOLLAND FESTIVAL BENOEMT WILLIAM KENTRIDGE EN FAUSTIN LINYEKULA ALS ASSOCIATE ARTISTS VOOR FESTIVAL 2019

  Beeldend kunstenaar en theatermaker William Kentridge (Zuid Afrika, 1955) en choreograaf Faustin Linyekula (Congo, 1974) worden per 1 februari aanstaande benoemd als Associate Artists voor Holland Festival 2019.

  Lees verder
 • Annet Lekkerkerker algemeen directeur Holland Festival

  Annet Lekkerkerker (52) momenteel zakelijk directeur/bestuurder van het Holland Festival is benoemd per 1 januari 2018 als algemeen directeur/bestuurder. Lekkerkerker wordt eindverantwoordelijk voor zowel het zakelijke als het artistieke beleid van het Holland Festival. De raad van toezicht en Annet Lekkerkerker starten binnenkort een wervingsprocedure voor een artistiek leider.

  Lees verder