LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • kaartverkoop aus LICHT gestart

  In het Holland Festival 2019 vindt de wereldpremière plaats van aus LICHT. Tijdens een drie dagen durende marathon wordt een substantieel deel van de operacyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen uitgevoerd. De kaartverkoop voor deze unieke belevenis is inmiddels gestart.

  Lees verder
 • Rachid Taha overleden

  Zanger Rachid Taha (Africa Express Presents… The Orchestra of Syrian Musicians with Damon Albarn and Guests, Holland Festival 2016) is op 59-jarige leeftijd overleden.

  Lees verder
 • Zondag 1 juli 2018 sloot het 71ste Holland Festival af met de opera Lessons in Love and Violence van George Benjamin, een coproductie met De Nationale Opera. Vrijdagavond, na afloop van de Vriendenvoorstelling Tiefer Schweb, namen vrienden en partners van het Holland Festival met een daverend applaus afscheid van scheidend artistiek directeur Ruth Mackenzie.

  Lees verder
 • extra kaarten voor Tiefer Schweb

  Voor de licht absurdistische theatervoorstelling Tiefer Schweb van Christoph Marthaler op 28, 29 en 30 juni zijn extra kaarten beschikbaar gekomen.

  Lees verder
 • extra vertoning The Artist & The Pervert

  Wegens groot succes is er op 24 juni een extra vertoning van de documentaire The Artist & The Pervert; een film over macht, seksualiteit, racisme, kunst, politiek en liefde.

  Lees verder
 • try-outs <br>Arno Schuitemaker

  Op 16 juni zijn twee try-outs toegevoegd aan het programma van de nieuwe dansproductie The Way You Sound van Arno Schuitemaker.

  Lees verder
 • extra kaarten voor trojan women

  Voor de Zuid-Koreaanse opera Trojan Women zijn voor 8 en 9 juni extra kaarten vrijgekomen.

  Lees verder
 • Metropole Orkest & soloists of Syrian Big Band vervroegd

  Het Holland Festival vervroegt de aanvangstijd van het concert met het Metropole Orkest and soloists of the Syrian Big Band op 8 en 9 juni in Carré van 20.30 uur naar 20.00 uur. De reden om de aanvang te vervroegen is dat Holland Festival en Koninklijk Theater Carré de concerten laten eindigen op zonsondergang, om 22.00 uur. Hiermee wordt het publiek dat deelneemt aan de Ramadan de mogelijkheid geboden om direct na afloop te kunnen eten en drinken.

  Lees verder
 • Koningin Máxima aanwezig bij opening

  Hare Majesteit Koningin Máxima is op donderdagavond 7 juni 2018 aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 71e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

  Lees verder
 • Luister om 12:00 naar Holland Festival Radio

  Luister vanaf 12:00 naar de vierde online-uitzending van Holland Festival Radio door Operator Radio met de radiodocumentaire 2049, concrete realism, gebaseerd op het boek Parabel of the Sower van Octavia E. Butler.

  Lees verder
 • Geef een Toegift

  De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan veertig landelijke festivals, is dit jaar gestart met de actie Geef een Toegift. Het Holland Festival doet ook mee aan deze actie.

  Lees verder
 • aan programma toegevoegd: The Artist & The Pervert

  Als contextprogramma van HYENA is aan het programma toegevoegd de documentaire The Artist & The Pervert; een film over macht, seksualiteit, racisme, kunst, politiek en liefde.

  Lees verder