LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • 20 mei 2019

  Emily Ansenk nieuwe directeur Holland Festival

  De raad van toezicht van het Holland Festival benoemt Emily Ansenk per 1 september tot algemeen directeur/ bestuurder. Zij wordt net als de huidige directeur verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijk beleid van het festival. Ansenk volgt Annet Lekkerkerker op, die na tien jaar het festival eind juni 2019 verlaat.

  Lees verder
 • 16 mei 2019

  Wereldpremière Actress X Stockhausen SIN {X} II

  Dinsdag 14 mei was de wereldpremière van Actress X Stockhausen SIN {X} II in Londen. Het is een opdrachtcompositie van Holland Festival. De vooruitstrevende Britse artiest Actress heeft zich hiervoor laten inspireren door Karlheinz Stockhausens WELTPARLEMENT (1995).

  Lees verder
 • Internationale dansdag

  Op 29 april danst de hele wereld en bij Holland Festival staat de wereld op het podium. De Internationale Dansdag is in het leven geroepen om het belang van deze kunstvorm voor de samenleving te erkennen.

  Lees verder
 • 27 april: Vrijheidsdag in Zuid-Afrika

  Ook de Zuid-Afrikanen vieren op 27 april feest. Daar is het Vrijheidsdag, een feestdag ter ere van de eerste vrije verkiezingen, vandaag precies 25 jaar geleden. Hiermee kwam een einde aan het koloniale tijdperk en het apartheidsregime: belangrijke thema’s voor de Zuid-Afrikaanse William Kentridge, associate artist van Holland Festival.

  Lees verder
 • Koninklijk Paar aanwezig bij opening Holland Festival

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn op woensdagavond 29 mei 2019 aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 72e Holland Festival in Theater Amsterdam.

  Lees verder
 • crowdfundingsactie repetitie helikopter-streichquartett

  Op 7 mei staat de repetitie gepland voor dit gecompliceerde programmaonderdeel waarbij tal van musici, technici, helikopters, opnameapparatuur en camera’s betrokken zijn. Voor deze repetitie is een crowdfundingsactie gestart.

  Lees verder
 • 25 maart 2019

  Film op zondag: de voorpret van Holland Festival 2019

  Holland Festival opent officieel op 29 mei, maar de voorpret begint al op 31 maart. Film op zondag is de aftrap van het context programma dat driemaal op de laatste zondag van de maand in het Ketelhuis te zien is.

  Lees verder
 • 21 maart 2019

  Wereldpoëziedag

  Vandaag, 21 maart, is het wereldpoëziedag. Ook dit jaar is in een aantal voorstellingen de poëzie verweven en dient de dichtkunst als inspiratiebron voor verschillende makers in het festival. We lichten ze graag voor u toe.

  Lees verder
 • 19 maart 2019

  Succesvolle wereldpremière Triptych (Eyes of One on Another)

  Afgelopen vrijdag ging Triptych (Eyes of One on Another), dat ook te zien is in het komende festival, in wereldpremière in de University Musical Society van de University of Michigan. In deze voorstelling krijgt het veelgeprezen werk van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe voor het eerst een theatrale enscenering. De eerste reacties van de pers zijn zeer positief.

  Lees verder
 • 08 maart 2019

  GEPASSIONEERDE VERKONDIGING VAN VROUWELIJKE VRIJHEID

  Vandaag, op internationale vrouwendag, staan vrouwenrechten en vrouwelijke solidariteit en strijdbaarheid centraal. Het Holland Festival besteedt in de komende editie veel aandacht aan sterke, jonge vrouwen en het daarmee gepaard gaande, vrouwelijke leed.

  Lees verder
 • Holland Festival 2019:
  de wereld op het podium

  Op woensdag 29 mei 2019 begint de 72ste editie van het Holland Festival. Het Holland Festival brengt de wereld op het podium met zowel nieuwe namen als grote meesters, uit onder andere Chili, Colombia, de Democratische Republiek Congo, Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Deze editie is de eerste waarin gewerkt wordt met associate artists. In 2019 zijn dat William Kentridge en Faustin Linyekula.

  Lees verder
 • 12 december 2018

  ASTRID HELSTONE TREEDT TOE TOT DE RAAD VAN TOEZICHT

  Per 12 december 2018 is Astrid Helstone toegetreden tot de raad van toezicht van het Holland Festival. Astrid Helstone is arbeidsrechtadvocaat en partner bij advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam.

  Lees verder