LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • Metropole Orkest & soloists of Syrian Big Band vervroegd

  Het Holland Festival vervroegt de aanvangstijd van het concert met het Metropole Orkest and soloists of the Syrian Big Band op 8 en 9 juni in Carré van 20.30 uur naar 20.00 uur. De reden om de aanvang te vervroegen is dat Holland Festival en Koninklijk Theater Carré de concerten laten eindigen op zonsondergang, om 22.00 uur. Hiermee wordt het publiek dat deelneemt aan de Ramadan de mogelijkheid geboden om direct na afloop te kunnen eten en drinken.

  Lees verder
 • Gezocht: figurant voor theaterproductie JR

  Voor de theaterproductie JR is het Holland Festival nog op zoek naar een figurant. JR is een spectaculaire satire op het superkapitalisme door het Belgische gezelschap FC Bergman.

  Lees verder
 • Koningin Máxima aanwezig bij opening

  Hare Majesteit Koningin Máxima is op donderdagavond 7 juni 2018 aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 71e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

  Lees verder
 • Luister om 12:00 naar Holland Festival Radio

  Luister vanaf 12:00 naar de vierde online-uitzending van Holland Festival Radio door Operator Radio met de radiodocumentaire 2049, concrete realism, gebaseerd op het boek Parabel of the Sower van Octavia E. Butler.

  Lees verder
 • Geef een Toegift

  De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan veertig landelijke festivals, is dit jaar gestart met de actie Geef een Toegift. Het Holland Festival doet ook mee aan deze actie.

  Lees verder
 • aan programma toegevoegd: The Artist & The Pervert

  Als contextprogramma van hyena is aan het programma toegevoegd de documentaire The Artist & The Pervert; een film over macht, seksualiteit, racisme, kunst, politiek en liefde.

  Lees verder
 • Marthaler ontvangt international ibsen award

  De Zwitserse theatermaker Christoph Marthaler (1951), van wie in het komende festival Tiefer Schweb te zien is, ontvangt de International Ibsen Award.

  Lees verder
 • Koreaanse film Seopyeonje in bioscoop Het Ketelhuis

  De 71e editie van het Holland Festival gaat officieel op 7 juni van start, maar het eerste contextprogramma is al zondag a.s.: de film Seopyeonje.

  Lees verder
 • Holland Festival 2018 biedt podium aan nieuwe namen en grote meesters

  De 71ste editie van het Holland Festival opent met het multimediale concert Richters Patterns met muziek van Morton Feldman en Marcus Schmickler, uitgevoerd door het Duitse Ensemble Musikfabrik, met medewerking van Cappella Amsterdam. Het festival, dat in zijn programma vanzelfsprekend de traditie van vernieuwing voortzet, nodigt in 2018 innovatieve kunstenaars uit die in hun werk soms urgente maatschappelijke problemen aanschouwelijk maken en zowel letterlijk als figuurlijk grenzen verleggen.

  Lees verder
 • HOLLAND FESTIVAL BENOEMT WILLIAM KENTRIDGE EN FAUSTIN LINYEKULA ALS ASSOCIATE ARTISTS VOOR FESTIVAL 2019

  Beeldend kunstenaar en theatermaker William Kentridge (Zuid Afrika, 1955) en choreograaf Faustin Linyekula (Congo, 1974) worden per 1 februari aanstaande benoemd als Associate Artists voor Holland Festival 2019.

  Lees verder
 • Holland Festival gedenkt burgemeester Van der Laan

  Eberhard van der Laan opende in 2015 urbo kune, een ‘stedenbouwkundige opera’ van 25 uur in Muziekgebouw aan het IJ. Zijn openingstoespraak vindt u hier.

  Lees verder
 • 26 juni 2017

  Holland Festival vierde groots 70-jarig jubileum

  Lees verder