Medewerker dienstencentrum

Het Holland Festival, het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland, is per direct op zoek naar een 

Medewerker Dienstencentrum (m/v/x) (freelance t/m juni 2022)
Startend met ca 0.4 FTE in maart, oplopend naar 1 FTE in juni 2022

De functie
Vanuit het Dienstencentrum worden de taxiritten, citydressing, hospitality en oproepkrachten voor het festivalprogramma van 2022 georganiseerd. De medewerkers van het Dienstencentrum zijn de schakels tussen de producenten van het festival en de leveranciers van de diensten. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatie van deze diensten van A tot Z, voor alle in- en externe communicatie hieromtrent en voor een correcte afhandeling na afloop. 

Plaats binnen de organisatie
De medewerkers van het Dienstencentrum zijn onderdeel van de productieafdeling. Deze afdeling van het Holland Festival draagt zorg voor de uitvoering van alle onderdelen van het festivalprogramma. Dat behelst zowel de realisatie van het hoofdprogramma, het contextprogramma en het daaraan gerelateerde online programma, maar betreft ook de realisatie van de persconferentie, de festivalopening, diverse ontvangsten tijdens het festival maar ook gedurende het kalenderjaar en de city dressing.
Het productieteam (hoofd productie, drie vaste producenten en verschillende tijdelijke (locatie)producenten) draagt de zorg voor alle productionele taken die tot een goede opzet en verloop van een festival leiden. Dit alles in goed overleg en onder eindverantwoording van de directie. In de aanloop naar het festival en tijdens de maand juni worden productieleiders, productieassistenten en stagiairs aangenomen ter versterking van het team.

Takenpakket
Afhankelijk van ervaring (binnen en buiten het Holland Festival) worden aan de Medewerker Dienstencentrum enkele kerntaken toegewezen: 
- contact met producenten over benodigde diensten.
- vastleggen van alle details in Salesforce (onze online productiedatabase)
- overleg met leveranciers; opstellen contracten inclusief financiële afspraken
- zorg dragen voor, en controle op uitvoering van betreffende diensten.
- de (financiële) afwikkeling na afloop van het festival 

Profiel
- opleiding en ervaring
- MBO- of HBO opleiding bij voorkeur op gebied van
  evenementen- en podiumkunstenproductie
- minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie 

Kenmerken en vaardigheden
- secuur en planmatig werken, ook onder druk
- tactvol en helder (woord en geschrift) communiceren met de verschillende
  interne en externe partijen waarmee samengewerkt wordt
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
- commerciële vaardigheden (voor inkopen / huren apparatuur en diensten)
- sterke beheersing/ kennis van administratieve taken en computerprogramma’s
  als Salesforce

Over het Holland Festival
Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film.
Dankzij de reputatie die het Holland Festival in 75 jaar heeft opgebouwd, is het in staat voorstellingen te tonen en soms ook te helpen realiseren die hier anders nooit te zien zouden zijn. Deze leiden dikwijls tot unieke, overweldigende en heugelijke ervaringen en nabeschouwingen. Recente voorbeelden hiervan zijn het door Pierre Audi geregisseerde aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen), The Head & The Load van William Kentridge (2019), Rito de Primavera van José Vidal & Compañia (2017) en Le encantadas… van Olga Neuwirth (2016). Het Holland Festival ziet het als zijn rol en kracht een katalysator zijn van buitengewone voorstellingen.  

Procedure
Het Holland Festival streeft ernaar zijn personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving. Daarom hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met een bi-culturele achtergrond. We willen op korte termijn gesprekken inplannen, zodat bij wederzijds enthousiasme binnenkort gestart kan worden. 

Geïnteresseerd?
Ben jij de collega die wij zoeken? Stuur dan zo snel mogelijk je CV met motivatiebrief naar miriam.duiker@hollandfestival.nl onder vermelding van ‘vacature Dienstencentrum’. Neem voor meer informatie contact op met Miriam Duiker, Hoofd Productie a.i, op 06-17146532

Het Holland Festival stelt geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature