HF Young Bookclub x de Nieuwe Liefde
meld je nu aan!

HF Young Bookclub x de Nieuwe Liefde

In aanloop naar en tijdens de 75ste editie van het Holland Festival, organiseert HF Young, de community voor jongere bezoekers van het festival een aantal verdiepende events, zoals discussies,  gesprekken, feestjes en andere activiteiten. Voor de HF Young Bookclub zijn drie boeken geselecteerd die aansluiten bij voorstellingen en thema's uit het Holland Festivalprogramma van 2022.

Tijdens de eerste editie van de Bookclub van 2022, slaat HF Young de handen ineen met de Nieuwe Liefde om in hun prachtige bibliotheek in een kleine groep in gesprek te gaan over Yaa Gyasi's Weg naar huis / Homegoing.

".. Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huis vertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten – van de stammenstrijd en slavernij in Ghana naar de Burgeroorlog in Amerika, en van de kolenmijnen in het zuiden van de Verenigde Staten naar de volksverhuizingen richting Manhattan in de twintigste eeuw – en schetst zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering.” 

Lees en discussieer mee door je aan te sluiten bij de HF Young Bookclub! 

Because reading is what?! Fun-da-men-tal 

HF Young Bookclub x de Nieuwe Liefde
Weg naar huis / Homegoing – Yaa Gyasi
27-03 14:00
De Nieuwe Liefde – Bibliotheek, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam
toegang: gratis, maar wel graag even aanmelden