Vocaal programma Holland Festival

Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival in Nederland en bestaat zeventig jaar. Het festival vindt jaarlijks plaats in juni en presenteert theater, dans, muziek, muziektheater en opera op verschillende Amsterdamse locaties zoals Muziekgebouw aan 't IJ, Stadsschouwburg Amsterdam, Nationale Opera & Ballet en Westergasfabriek.

 

Dit jaar hebben wij ook weer een uitgebreide vocale programmering met in het openingsweekend een bijzonder solo-optreden door stertenor Jonas Kaufmann. In het Concertgebouw zingt hij, deels samen met speciale gast Eva-Maria Westbroek, werk van Verdi en Wagner. 'Musicbanda' Franui, bas-bariton Florian Boesch en videokunstenaar Jonas Dahlberg bundelen hun krachten in Alles wieder gut. Deze avond brengen zij onder andere liederen van Schumann, Mahler, Brahms en Purcell ten gehore. Verder gaat de opera Salome van Richard Strauss bij de Nationale Opera in premiere in een nieuwe regie van Ivo van Hove. 

 

De Egyptische kunstenaar Wael Shawky keert terug naar het Holland Festival met een adaptatie van La Chanson de Roland. Shawky vertelt dit tijdloze verhaal met een cast van 20 tot 30 traditionele Fijiri zangers uit de Golfstaten. In de 'opera-operatie' Octavia.Trepanation gaan componist Dmitri Koerljandski, regisseur Boris Joechananov en het Stansilavksy Electrotheatre op zoek naar een antwoord op de vraag: kan kunst tirannie verklaren?

 

In het festival presenteren wij ook het minifestival Holland Festival Proms in het Concertgebouw. Tijdens dit minifestival is zijn onder andere sopraan Alex Oomens en het Groot Omroepkoor te horen in het concert Sacred Environment en de avond wordt afgesloten met een optreden van de Afrikaanse muziekgroep The Nile Project.

Vocaal programma in het Holland Festival

Vocaal5

       Vocaal 

Vocaal4

      Vocaal3

 Alles Wieder Gut

      Vocaal7

 Vocaal8

      Vocaal6