veelgestelde vragen over editie 2021

2021 is voor het Holland Festival, net als voor u, een uitzonderlijk jaar. Onlangs kregen we toestemming om het festival te laten plaatsvinden.  Hierdoor is de voorbereidingstijd kort. Wij kunnen daardoor niet altijd de service bieden waar we normaal gesproken voor staan. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

 

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op via [email protected]. 

Wanneer vindt het festival plaats? 
Het Holland Festival 2021 vindt plaats van 3 tot en met 27 juni. 

Moet ik me op corona laten testen voordat ik een voorstelling kan bezoeken?
Voor de meeste voorstellingen moet u zich vooraf laten testen via 'Testen voor toegang'. Meer hierover leest u hier.

Vindt het Holland Festival fysiek 
of online plaats? 
 
Het Holland Festival heeft ervoor gekozen m in 2021 een live festival te organiseren in de overtuiging dat het van belang is dat publiek en performers een fysieke ervaring kunnen delen. Van een aantal voorstellingen is tevens een online stream te zien, ook is een klein aantal onderdelen van het programma uitsluitend online te zien en/of beluisteren. Bijna het gehele contextprogramma is dit jaar online te vinden.


Waar vindt het fysieke festival plaats?
Het festival is dit jaar, behalve op de vaste locaties zoals Internationaal Theater Amsterdam, het Muziekgebouw en Nationale Opera & Ballet, ook aanwezig op andere locaties in en buiten Amsterdam, zoals in De School, op Het HEM in Zaandam en in het Smithuyserbos bij Hilversum. De locatie per voorstelling is te vinden op de betreffende voorstellingspagina. Klik hier voor een overzicht van alle locaties. 

Wat zijn de aan Corona gerelateerde regels waaraan ik me tijdens mijn bezoek moet houden? 
Alle voorstellingen vinden plaats binnen de op dat moment geldende regels m.b.t. coronapreventie. Iedereen die het festival bezoektontvangt van tevoren een mail met daarin alle regelgeving rond dat bezoek. Deze servicemail met instructies is afkomstig van de locatie van de betreffende voorstelling, bijvoorbeeld van het Muziekgebouw, Koninklijk Theater Carré, Internationaal Theater Amsterdam, Frascatiof Nationale Opera & Ballet. Voor andere locatievoorstellingen stuurt het Holland Festival zelf een servicemail. Dit betekent dat servicemails en regels per voorstelling inhoudelijk van elkaar kunnen verschillenKijk voor meer informatie op de speciale pagina over corona.

Waar vind ik informatie over het programma/ de voorstellingen?  
Hier vind je het hele programma met alle informatie over de voorstellingen.

Welke voorstellingen kan ik online bekijken? 
Van de volgende voorstellingen zijn online streams te bekijken: 
async at the Park Avenue Armory
Die ersten Menschen
Ine Aya'
Kukangendai
The Sheep Song
The Planet - A Lament
TIME

Kan ik de streams ook vanuit een ander land dan Nederland bekijken? 
Bijna alle streams zijn vanuit de hele wereld te bekijken. The Sheep Song en async at The Park Avenue Armory zijn alleen vanuit Nederland te zien. 

Zijn de streams betaald of gratis? 
Voor de streams moet je tickets kopen, variërend in prijs van € 8,50 tot € 14,50. 

Waar vind ik informatie over prijzen en de verkoop van tickets? 
Alle specifieke prijzen en informatie over de kaartverkoop zijn te vinden op de betreffende voorstellingspagina. Algemene informatie over kaartverkoop is hier te vinden.   

Wat doet het Holland Festival als het festival (deels) niet door kan gaan?  
De programmering is zo opgezet dat alle producties ook met kleine publieksaantallen kunnen plaatsvinden. Indien het Holland Festival voorstellingen moet annuleren wegens veranderde omstandigheden of maatregelen als gevolg van de coronapandemie, heeft iedere bezoeker de keuze om gekochte festivalkaarten zo mogelijk om te ruilen voor kaarten van een andere voorstelling, het volledige bedrag van de aankoop terugbetaald te krijgen of het bedrag te doneren.  

Ik ben slecht ter been/ ik zit in een rolstoel. Kan ik het Holland Festival bezoeken? 
Het Holland Festival wil voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te zijn. De toegankelijkheid is afhankelijk van de locatie waar de voorstelling plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op de website van het betreffende theater op de volgende pagina: https://www.hollandfestival.nl/nl/praktische-informatie/toegankelijkheid/, of bel met de Holland Festivalticketlijn: +31 (0)20 5237787 

Wat is het 
doel van het Holland Festival?   
Elk jaar in juni toont het Holland Festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film. Hierbij zijn artistieke vernieuwing, innovatie en experiment al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het festivalZie ook: www.hollandfestival.nl/nl/over-hf/visie-holland-festival/  

Wie zijn de associate artists van 2021 en wat is hun rol? 
Voor het Holland Festival in 2021 zijn de Frans-Oostenrijkse theatermaker Gisèle Vienne (1976) en de Amerikaans-Japanse componist Ryuichi Sakamoto (1952) benoemd tot associate artists. Van beide kunstenaars presenteert het festival nieuw en recent werk. Sinds 2019 werkt het Holland Festival jaarlijks samen met een of twee associate artist(s). Het festival belicht behalve hun werk ook thema’s die voor hen van betekenis zijn, evenals aan hen gerelateerde kunstenaars. Eerdere associate artists waren Bill T. Jones in 2020 en Faustin Linyekula en William Kentridge in 2019. 

Zijn er dit jaar ook inleidingen? 
In samenwerking met De Groene Amsterdammer is er bij iedere voorstelling een inleidende podcast te beluisteren. De podcasts zijn t.z.t. te vinden op de desbetreffende voorstellingpagina's op deze website en in de podcaststores.

Meer veelgestelde vragen:
- over corona
- over kaartverkoop