21 juni
online seminar over nalaten

Het Holland Festival is gestart op 3 juni. Nog tot en met 27 juni staat Amsterdam in het teken van het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland met een programma vol voorstellingen voor publiek en een rijk online contextprogramma met podcasts, talks, films, streamings en meer. Het thema: wat maakt de mens? wordt benaderd vanuit diverse invalshoeken door de verschillende festivalkunstenaars. 

Het festivalthema komt terug in meerdere voorstellingen en ook in een bijzondere bijeenkomst op 21 juni. We organiseren dan een online lunchseminar over nalaten aan het Holland Festival, voor iedereen die meer wil weten over dat onderwerp en wat erbij komt kijken. Hier delen we met onze Vrienden en geïnteresseerden informatie over de waarde van nalaten, in samenwerking met onze HF Businesspartner Loyens & Loeff. 

Mathilde Smit, Hoofd Development van het Holland Festival, vertelt over de geschiedenis en missie van het festival en het belang van bijdragen aan die missie. 

Vervolgens deelt Rien Meppelink, oud-notaris, de ervaringen uit zijn praktijk met nalatenschappen aan culturele instellingen en vertelt hij over het initiatief Nalaten aan cultuur. Tot slot staan we stil bij de praktische kant, toegelicht door notaris Dirk-Jan Maasland: hoe pak je het precies aan als je wilt nalaten. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. We nodigen je graag uit voor dit seminar op maandag 21 juni om 12.30 uur via Zoom.