online programma


Hoofdprogamma

Het Holland Festival heeft als 'artist-driven' festival bewust ervoor gekozen om in 2021 een live festival te organiseren in de overtuiging dat het van belang is dat publiek en performers een fysieke ervaring kunnen delen. 
Vanwege de coronamaatregelen is de capaciteit voor de live voorstellingen dit jaar helaas beperkt. Een aantal voorstellingen 
is daarom (ook) online te zien.

async at the Park Avenue Armory (3 - 5 juni, stream on demand, alleen in Nederland te bekijken)
Ine Aya' (11 juni, livestream)
The Sheep Song (17 juni, livestream, alleen in Nederland te bekijken)
Kukangendai (17 juni, livestream)
The Planet - A Lament (22 - 24 juni, stream on demand)
Ine Aya' (23 - 26 juni, stream on demand)
Die ersten Menschen (vanaf 25 juni, stream on demand)
TIME (27 - 29 juni, stream on demand)

De podcast Soft Valkyrie is gratis online te beluisteren (vanaf 3 juni). 

Contextprogramma
Naast het hoofdprogramma van het Holland Festival is er ook een uitgebreid contextprogramma dat grotendeels online te volgen is.

Inleidingen
Samen met De Groene Amsterdammer maakt Holland Festival voor de meeste voorstellingen een inleiding via de podcast. De link naar de inleiding is te vinden bovenaan de programmapagina van de betreffende voorstelling.  

Holland Festival in conversation
In deze serie gaan verschillende moderatoren in gesprek met makers die werk op het festival presenteren. De gesprekken, deels met beeldmateriaal en geluidsfragmenten, bieden een inkijkje in werk en achtergrond van de festivalkunstenaar.

Holland Festival Backstage
Maak in deze serie korte video-ontmoetingen kennis met de mensen die op het toneel staan: de muzikanten, acteurs en dansers. De gesprekken geven een kijkje achter de schermen van het Holland Festivalprogramma. 

Holland Festival Playlist
Wat zijn de muzikale inspiratiebronnen van enkele festivalkunstenaars? We  delen de favoriete playlists van verschillende makers. Deelnemende artiesten zijn onder anderen Ryuichi Sakamoto, Kukangendai, Phia Ménard, Stephen O'Malley, Gisèle Vienne, Boyzie Cekwana, Danya Hammoud en David Kanaga.