nieuws 23-7:
Peter Rehberg overleden

Peter Rehberg_300x300Het Holland Festival is geschokt door het overlijden van musicus, maker en performer Peter Rehberg (1968, a.k.a. Pita). 

Rehberg trad zowel solo als in samenwerkingsverband op in heel Europa, Noord en Zuid Amerika, Japan en Australië. Hij behoorde tot de eerste groep kunstenaars die midden jaren negentig mobiele computers gebruikten voor de presentatie van live audio performances. Hij werkte met grote artiesten zoals Jim O’Rourke, Stephen O’Malley, Meg Stuart, en Gisèle Vienne (associate artist Holland Festival 2021). 

Zijn samenwerking met Gisèle Vienne bestond uit het creëren van muziek voor haar voorstellingen (samen met Stephen O’Malley), waaronder The Pyre (Holland Festival 2013), Crowd (Holland Festival 2018) en Kindertotenlieder (Holland Festival 2021). De voorstelling Kindertotenlieder maakte afgelopen juni nog grote indruk bij het publiek en pers. Cultuurpers zei over de voorstelling: ”Unheimlich en intrigerend (…) KTL, de band van Peter Rehberg en Stephen O’Malley is geïnspireerd op black metal (…) KTL speelt een noisy, abstracte score, een soort luide maar intrigerende soundscape die de sfeer van de voorstelling bepaalt.” 

Onze gedachten gaan uit naar zijn geliefden, familie en vrienden.

foto: discogs.com