HF Young Circle 2020

De HF Young Favourites worden geselecteerd door de HF Young Circle: twaalf jonge professionals en studenten, allen cultuuravonturiers tussen 21 en 39 jaar oud. 

Zij helpen jou, als cultuurgroentje, nieuwsgierige, twijfelaar en zelfs als liefhebber of veelvraat kiezen uit het overweldigende programma van het Holland Festival. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, lichten zij het allerbeste voor je uit. De HF Young Favourites bestrijken de verschillende disciplines en locaties, en zowel grote namen als nieuwe sterren komen aan bod. 

Naast de HF Young Favourites, presenteert de Circle ook een aantal context activiteiten, zoals de HF Young Night en verschillende feestjes tijdens het festival in juni.

Meet the Circle 2020

Alexis Blake (1981) is beeldend kunstenaar. In 2007 behaalde zij haar Master Beeldende Kunst aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Zij maakt multidisciplinair werk dat visuele- en performatieve kunst samen brengt door middel van verschillende vertaalmethoden, zoals choreografie, beeldhouwkunst, video, tekst en script. Door middel van haar werk, streeft zij ernaar om de relatie tussen object en subject te herformuleren. In 2019 sloot Alexis zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is haar eerste jaar als lid van de HF Young Circle.

Laura van Diermen (1997) studeert Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze fotografeert en heeft interesse in design en kunst. Ze onderzoekt de mogelijkheden om haar studie antropologie te combineren met haar creatieve geest. In 2019 sloot Laura zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is haar eerste jaar als lid van de HF Young Circle.

Steven van den Haak (1990) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, is trendresearcher en is werkzaam als decaan aan Academie Artemis. Daarnaast schrijft hij geregeld over kunst, architectuur en design. Steven is al sinds 2018 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is zijn tweede jaar.

Omar de Jong (1997) studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn studie heeft hij een grote belangstelling voor kunst en is hij werkzaam als model. Omar is al sinds 2018 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is zijn tweede jaar.

Andrea Kristiç (1987) studeerde in 2009 af in fashion design aan Artez in Arnhem. Inmiddels is zij werkzaam als stafmedewerker Vormgeving en voucherprocedure bij het Stimuleringsfonds creatieve industrie in Rotterdam. Andrea is sinds 2019 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is haar tweede jaar.

Naomi van der Linden (1990) is theatermaker, actrice en zangeres. In 2013 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, sindsdien timmert ze hard aan de weg en wist ze al rollen te bemachtigen in grote producties waaronder de hoofdrol in de musical The Color Purple, voor haar rol als Celie werd zij genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol bij de Musical Awards. Naomi is sinds 2019 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is haar tweede jaar.

Roberto Luís Martins (1994) behaalde in 2017 zijn Bachelorgraad in Media, Kunst, Design en Architectuur. In 2019 ontving hij zijn Master in Curating Arts & Cultures. Beide studies deed hij aan de VU. Roberto legt zijn focus met name op mode en straatbeeld. Hij is werkzaam als Freelance curator voor verschillende plekken zoals het Museum Volkenkunde in Leiden en Het Tropenmuseum in Amsterdam. In 2019 sloot Roberto zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is zijn eerste jaar als lid van de HF Young Circle.

Toni Pape (1983) behaalde in 2014 zijn Ph.D. aan de Université de Montréal met zijn dissertatie "Figures of Time: Preemptive Narratives in Recent Television Series." Op dit moment is hij werkzaam als  assistant professor Media Studies aan de UvA. In zijn onderzoek richt hij zich met name op de esthetiek van hedendaagse televisie en videogames. In 2019 sloot Toni zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is zijn eerste jaar als lid van de HF Young Circle. 

Martha Visser (1988) is als advocate werkzaam bij het Amsterdamse kantoor Bergh Stoop & Sanders. Haar bachelordiploma behaalde ze aan de Universiteit van Maastricht en voor haar Master studeerde ze aan de UvA. Martha is gespecialieerd in Intellectueel Eigendomsrecht en kunstrecht. Daarnaast is ze geïnteresseerd in verschillende kunstvormen en met name beeldende kunst – in haar vrije tijd schildert ze. In 2019 sloot Martha zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is haar eerste jaar als lid van de HF Young Circle. 

Norman Vladimir (1982) werd geboren in Tennessee, verhuisde al snel naar New York en woont tegenwoordig in Amsterdam, waar hij werkzaam is als singer-songwriter. In Washington DC nam hij deel aan een tribute aan Bill T. Jones bij het Kennedy Center waar hij optrad voor onder andere Barack en Michelle Obama. Momenteel werkt hij in Amsterdam aan een nieuw album. In 2019 sloot Norman zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is zijn eerste jaar als lid van de HF Young Circle. 

Esther Zijtregtop (1991) voltooide in 2015 haar Master studie Strategic Product Design aan de TU in Delft nadat ze in 2013 al haar Bachelor in Industrial Design Engineering behaald had. Inmiddels is ze een van de oprichters van Nextgenners, een bedrijf dat een brug slaat tussen jonge tech entrepeneurs en zakelijke projecten. Esther is sinds 2018 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is haar derde jaar. 

Shehera Grot (34)  is fotografe en werkt daarnaast ook als curator bij de Kunsthal in Rotterdam. Shehera is Nederlandse met Surinaamse ouders. Na bezoeken aan Afrika en Suriname is ze zich bewust geworden van een zekere ontvreemding. Met het bloed van haar afkomst in de aderen, kijkt ze toch westers. Dat wringt soms en heeft haar werk in de afgelopen jaren beïnvloed. Als fotografe onderzoekt ze thema’s als identiteit, diaspora, seksualiteit, slavernij en postkolonialisme. In 2019 sloot Shehera zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is haar eerste jaar als lid van de HF Young Circle.