Studenten Conservatorium van Amsterdam

BAHGHI YEMANE TRIO
Dit trio speelt jazz die sterk is beïnvloed door Django Reinhardt en Billie Holiday. Zangeres Bahghi Yemane hoorde gitarist Zoltan Kisak en bassist Vincent Arp spelen in een cocktailbar en kort daarna ontstond het trio. Verwacht jazz die met veel plezier en speelsheid wordt gebracht.

BENJAMIN THIÉBAULT TRIO
Dit trio rond pianist Benjamin Thiébault schrijft eigen werk dat verschillende invloeden kent, waaronder eigentijdse jazz en klassieke muziek. Het trio bestaat verder uit contrabassist Jort Terwijn en drummer Nick Thessalonikefs.

CHENG STRING QUARTET
Dit kwartet speelde al op internationale podia als Het Concertgebouw, Nationale Opera & Ballet, Tivoli Vredenburg en Conservatoire de Paris. De vier leden zijn studenten aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse StrijkKwartet Academie. Ze spelen authentiek strijkkwartetrepertoire gecombineerd met folk-, pop- en filmmuziek.

IndiviDUAL
IndiviDUAL is opgericht door de pianisten Pierre Delignies en Alice Burla. Deze twee uitgesproken muzikale persoonlijkheden brengen werk ten gehore van onder anderen Maurice Ravel (Introduction et Allegro) en George Benjamin (Two and Four). Ze speelden eerder in New York, Madrid, Barcelona, Ibiza en León.

ISLA VAN HOUT TRIO
De Vlaamse zangeres Isla Van Hout studeert sinds drie jaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Samen met Mikael Asmundsson op gitaar en Tijs Klaassen op bas geeft ze een eigen draai aan het jazz- en soulrepertoire. Dit zorgt voor een geraffineerde mix van jazzstandards en pop-soulclassics.

LAURA & STRINGS
Dit trio bestaat uit Gijs Idema op gitaar, William Barrett op contrabas en Laura Dooge, zang. De drie muzikanten spelen hun favoriete jazz­standards in nieuwe arrangementen die zijn gemaakt met liefde voor de traditie. Het repertoire van het drietal reikt van muzikale avonturen tot verhalende chamber jazz.

LEFKÓ TRIO
Het Lefkó Trio bestaat uit sopraansaxofonist Carlos Gimenez Martinez, baritonsaxofonist Mateusz Pusiewicz en pianist Aliya Iskhakova. Voor deze ongewone bezetting is nog nooit muziek geschreven. Het trio nodigt componisten uit dat voor hen te doen, om zo het saxofoon­repertoire uit te breiden.

REBI ZSULA AND FRIENDS
Vier talentvolle muzikanten vormen samen het project Rebi Zsula and Friends. Hun eigen werk is geïnspireerd door de vrijheid die ze ervaren in de nieuwe wereld waarin ze zich begeven. De band bestaat uit zangeres Rebeka Zsula, pianist Yunah Han, bassist Mateus Wojda en drummer Tim Hennekes.

TIJS KLAASSEN TRIO
Het Tijs Klaassen Trio brengt de sfeer van een ouderwetse New Yorkse jazzclub naar Het Concertgebouw. Werk uit het American Songbook wisselen ze af met eigen composities. Het trio bestaat uit bassist Tijs Klaassen, drummer Wouter Kühne en saxofonist Matthias van den Brande.