STEUN EUPHORIA

In 2022 bestaat het Holland Festival 75 jaar. In al die jaren waren er veel voorstellingen te ervaren waarbij je op het puntje van je stoel zat, of waar je nog lang over napraatte. Het Holland Festival maakt internationale kunst mede mogelijk, onder andere als coproducent van uitzonderlijke voorstellingen. Om het jubileum in 2022 te markeren, willen we je opnieuw verrassen met de première van een bijzonder en ambitieus project waarvoor we je hulp vragen: Euphoria. 

Euphoria wordt een spectaculaire nieuwe muziek-filminstallatie van kunstenaar Julian Rosefeldt (1965, Duitsland). Zijn eerdere werk Manifesto, met Cate Blanchett in alle hoofdrollen, was te zien in Holland Festival 2017. 

Het nieuwe werk is gebaseerd op teksten over economie en kapitalisme van onder anderen Karl Marx, Albert Einstein, Naomi Klein, Warren Buffett en Ayn Rand en gaat over het ongelimiteerde ‘euforische’ consumeren van onze tijd. De teksten worden gezongen door 200 zangers uit het Brooklyn Youth Chorus (New York, VS) die ook in beeld zijn. Deze gefilmde muziek staat centraal in de installatie. 

Eerst reciteert het koor uit phishing mails. Dan gaat het over in neuriën (in de stijl van componist György Ligeti) dat steeds ritmischer wordt en vervolgens wordt het koor begeleid door zes beroemde jazzdrummers die zorgen dat de muziek in een extatische fase komt. Tussendoor zijn korte filmische scenes te zien. De muzikale leiding en arrangementen zijn in handen van componist/dirigent Samy Moussa en muziekproducer Sean Marquand. Een grote, cirkelvormige opstelling zorgt voor een overweldigende ervaring waar je je als bezoeker in kunt onderdompelen. 

We willen Euphoria gedurende 17 dagen in juni presenteren in de Markthal in Amsterdam, met op de laatste dagen een live performance van de muziek. Het wordt een uitzonderlijke installatie op een locatie die normaal gesproken niet toegankelijk is. 

Om dit te realiseren hebben we je hulp nodig. Maak jij Euphoria mede mogelijk met een donatie?