educatie: Red Carpet Club organiseert Pril Fest

RedCarpet_compi_750x167

De Holland Festival Red Carpet Club is een jaarlijks wisselende groep jongeren van 11 t/m 13 jaar oud. Ze ontwikkelen een voorproefje op het Holland Festival voor hun leeftijdsgenoten: het Pril Fest. Deelnemers maken kennis met de uitdagende kunst van het Holland Festival. Kunst die ze bij aanvang misschien maar ‘raar’ vinden, verandert in iets leuks en eigens waarmee ze hun vrienden enthousiasmeren. 

Dit jaar halen negen jongeren het Holland Festival naar hun thuisbasis, Amsterdam Nieuw-West. In verschillende workshops verkennen ze het werk van de twee associate artists componist Ryuichi Sakamoto en theatermaker Gisèle Vienne. Door Sakamoto’s aanmoediging om heel geconcentreerd te luisteren, nemen ze hun eigen omgeving nog scherper waar. En ze inspireren zich daarbij ook op de manier waarop Gisèle Vienne inzoomt op het moment, door tijd stil te zetten, te vertragen of te versnellen. 

Vanwege het coronavirus is het Pril Fest vertaald naar een fotoshoot, waarbij in scène is gezet wat er allemaal had kunnen gebeuren. Zo laten de jongeren ons zien hoe rijk hun eigen wereld is aan aanknopingspunten met complexe kunst. 

Red Carpet Club is een samenwerking tussen Holland Festival en de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 

Credits:

projectleiding
Marina Kaptijn, Laura Bolscher (AHK)

host
Michel Verdaasdonk

workshops
Roos Pollmann, Suet-Wan Tsang

fotografie
Annelies Verhelst

RedCarpet2_500x333

RedCarpet1_500x333

RedCarpet3_500x333