Ammodo

Ammodo Ammodo ondersteunt het Holland Festival sinds 2013 in een meerjarig partnerschap. Dankzij deze samenwerking komen er jaarlijks diverse (co)producties tot stand zoals in 2016 Die Stunde da wir nichts von einander wussten, The Syrian National Orchestra for Arabic Music, Stella en Fifty for the Future.

Ammodo opgericht in 2011, is een non-profit organisatie die projecten initieert en ondersteunt ten behoeve van de ontwikkeling van kunst en wetenschap. Ammodo richt zich hierbij primair op hedendaagse beeldende kunst, podiumkunst en fundamentele wetenschap.         


Het belangrijkste doel van de activiteiten die Ammodo ontplooit op het gebied van podiumkunst is het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming en presentatie van kwalitatief hoogstaande producties die vernieuwend en bevragend van aard zijn. Om dit doel te bereiken werkt Ammodo naast het Holland Festival samen met verschillende culturele instellingen zoals de Nationale Opera en Ballet, Toneelgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater en If I Can’t Dance I Don’t Want To Be Part of Your Revolution.

Het Holland Festival behoort internationaal tot de toonaangevende podiumkunstenfestivals. De kern van het Holland Festival wordt gevormd door hoogwaardig internationaal aanbod dat niet of nauwelijks op de Nederlandse podia te zien is. Met een programma dat steevast een waardevolle, artistieke weerslag van de tijd vormt, toont het Holland Festival aan dat traditie en vernieuwing in de podiumkunst hand in hand gaan. Ammodo ondersteunt graag de ambitie van het Holland Festival om nieuwe producties van internationaal niveau tot stand te blijven brengen.”

Juliette de Wijkerslooth, directeur Ammodo

Holland Festival 2016, mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Die Stunde_220x175 Die Stunde da wir nichts von einander wussten
Europa verandert en blijft veranderen. Wat is er nog over van de Europese droom van eenheid? Het Estse regie-duo Ene-Liis Semper en Tiit Ojasoo, geroemd om zijn ge­ëngageerde werk, maakte bij het Hamburgse Thalia Theater een geheel tekstloze voorstelling over Europa anno nu. 
The Syrian National Orchestra For Arabic Music220x175

Africa Express presents... The Syrian National Orchestra for Arabic Music
Als gevolg van de oorlog leven de leden van het Syrian National Orchestra for Arabic Music verspreid over de hele wereld. Voor dit uitzonderlijke concert met Damon Albarn (Blur, Gorillaz) en gasten komen ze voor het eerst weer bij elkaar voor een viering van de Syrische cultuur.

Stella220x175

Stella
Deze voorstelling van de veelgeprezen Britse theaterregisseur Neil Bartlett is gebaseerd op het opvallende leven en de eenzame dood van Ernest Boulton, een music-hall kunstenaar die zich kleedde en leefde als vrouw in de tijd van Victoriaans Engeland. 

 Fifty for the Future_220x175 Fifty for the Future
Het Kronos Quartet, al ruim veertig jaar aan de top, speelt werk van onder anderen Donnacha Dennehy en Laurie Anderson. Als gelegenheidsoctet met het Nederlandse Ragazze Quartet brengt het de wereld­première van een nieuw werk van Yannis Kyriakides. 

 

Ammodo ondersteunde in de periode 2013-2015: El Djoudour, When the mountain changed its clothing, Nine Rivers, Coup Fatal, Delusion of the Fury, Nono: Trilogy of the Sublime,The Valley of Astonishment, You are my Destiny, Répons en manger.