Ammodo

Ammodo Ammodo ondersteunt het Holland Festival sinds 2013 in een meerjarig partnerschap. Dankzij deze samenwerking komen er jaarlijks diverse (co)producties tot stand zoals in 2017 nicht schlafen, La Chanson de Roland, Democracy in America, En manque en Black Angels.

Ammodo opgericht in 2011, is een non-profit organisatie die projecten initieert en ondersteunt ten behoeve van de ontwikkeling van kunst en wetenschap. Ammodo richt zich hierbij primair op hedendaagse beeldende kunst, podiumkunst en fundamentele wetenschap.         


Het belangrijkste doel van de activiteiten die Ammodo ontplooit op het gebied van podiumkunst is het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming en presentatie van kwalitatief hoogstaande producties die vernieuwend en bevragend van aard zijn. Om dit doel te bereiken werkt Ammodo naast het Holland Festival samen met verschillende culturele instellingen zoals de Nationale Opera en Ballet, Toneelgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater en If I Can’t Dance I Don’t Want To Be Part of Your Revolution.

Het Holland Festival behoort internationaal tot de toonaangevende podiumkunstenfestivals. De kern van het Holland Festival wordt gevormd door hoogwaardig internationaal aanbod dat niet of nauwelijks op de Nederlandse podia te zien is. Met een programma dat steevast een waardevolle, artistieke weerslag van de tijd vormt, toont het Holland Festival aan dat traditie en vernieuwing in de podiumkunst hand in hand gaan. Ammodo ondersteunt graag de ambitie van het Holland Festival om nieuwe producties van internationaal niveau tot stand te blijven brengen.”

Juliette de Wijkerslooth, directeur Ammodo

Holland Festival 2017, mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Nicht Schlafen 220X175

nicht schlafen
De Vlaamse choreograaf Alain Platel verbeeldt met zijn dansers op muziek van Mahler de heftige emoties en verwarringen uit de beginjaren van de vorige eeuw. Hij toont opvallende parallellen tussen toen en nu. Een intens fysieke voorstelling.


nieuw La Chanson de Roland 220x175

La Chanson de Roland
De Egyptische kunstenaar Wael Shawky kijkt in zijn werk vanuit Arabisch perspectief naar de westerse geschiedenis. Dit jaar regisseert hij een muziektheaterbewerking van La Chanson de Roland, het heldendicht over een veldslag tussen christenen en moslims, die in mythes is gehuld. 

Democracy In America 2 220X175

Democracy in America
Voor Democracy in America laat Romeo Castellucci, een van de meest invloedrijke en controversiële theaterregisseurs in Europa, zich inspireren door het traktaat uit 1835 van Alexis de Tocqueville, waarin de Franse filosoof vol ontzag kijkt naar de nog jonge, ontluikende Amerikaanse democratie.

 En Manque 220X175 En manque
Vincent Macaignes theater is intens, wreed en liefdevol. En manque, gaat over mensen die worstelen met hun eenzaamheid, gevangen in de kloof tussen melancholie en depressie.  
Black Angels 220X175 Black Angels
Drie Nederlandse topensembles spelen een doorsnede uit het adembenemende oeuvre van George Crumb, de focuscomponist van dit festival. Black Angels - geschreven in 1970, ten tijde van de Vietnamoorlog - is een van zijn heftigste en bekendste werken. 

 

Ammodo ondersteunde in de periode 2013-2016: El Djoudour, When the mountain changed its clothing, Nine Rivers, Coup Fatal, Delusion of the Fury, Nono: Trilogy of the Sublime,The Valley of Astonishment, You are my Destiny, Répons, mangerDie Stunde da wir nichts von einander wusstenThe Syrian National Orchestra for Arabic MusicStella en Fifty for the Future.