Blog

Syrisch koken: fattoush salade

Door: Nadia Zerouali & Merijn Tol

05.6.2015

In het kader van de voorstelling Oh My Sweet Land, die op 16 en 17 juni te zien is in Theater Bellevue, gaven 24Kitchen-chefs Nadia & Merijn op zondag 31 mei een workshop Syrisch koken tijdens de eerste Holland Festival eetclub. Gedurende het Holland Festival zullen de bereidde recepten van de eetclubs op de blog geplaatst worden. Wat eten we vanavond? Fattoush salade!

Eetclub Syrisch Koken Jelle Ijntema 17

Fattoush salade
voor 4-6 personen

6 knapperige komkommers
4 bakjes kerstomaatjes
12 lente-uitjes
2 bos peterselie
1 bos verse munt
4 bosje verse dragon
4 flatbreads (Libanees brood)
(olie om te frituren)
8 little gem’s
granaatappelmelasse
½ teentje knoflook
2 el sumak
zout
sap van ½ citroen
olijfolie

De lekkerste fattoush aten we met onze voeten in het zand, in een gammel strandtentje op het strand van badplaats Lattakia aan de middellandse zee in Syrië...met daarna samake harra, een hele gegrilde vis gedrenkt in een pittige peperpasta, lekker! Snijd de komkommers in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de lente-ui in schuine stukjes. Pluk de kruiden en scheur de blaadjes peterselie en munt klein. Snijd het brood in stukjes en rooster of frituur het brood goudbruin en knapperig. Bestrooi direct met wat sumac en zout. Scheur of snijd de little gemblaadjes. Meng de komkommer met de tomaatjes, lente-ui, de verse kruiden en sla. Pureer de granaatappelmelasse met de knoflook, sumak, zout,  citroensap en olijfolie. Bestrooi met het knapperige brood en besprenkel royaal met de granaatappelmelassedressing. Serveer direct.

Eetclub Syrisch Koken Jelle Ijntema 15

De volgende Holland Festival eetclubs vinden plaats op zondag 7 en zondag 14 juni in Keizer Culinair en staan in het teken van Chileens en Chinees koken. Er zijn nog tickets te koop!

nadiaenmerijnsouq.nl
facebook.com/nadiaenmerijn
facebook.com/nadiaenmerijnsouq

HF BLOG