Blog

De Stagiairs op de Pers- en Publiciteitsafdeling

Door: Eline Arkema & Sven Piekstra

03.3.2016

 Foto Blog Sven + Eline © Janiek DamEline en Sven op de persconferentie © Janiek Dam 

Sinds een maand hebben wij bij Holland Festival niet een, maar twee stagiairs van de Rijksuniversiteit Groningen over de vloer. Sven Piekstra, 22 jaar, en Eline Arkema, 23 jaar, zijn beiden masterstudenten Kunsten, Cultuur en Media. Hieronder vertellen ze over hun ervaringen van de eerste weken.

Onze eerste week begon op maandag 8 februari, de dag voor de persconferentie. Een beetje zenuwachtig stapten we het kantoor binnen, niet wetende wat ons te wachten stond. Iedereen was hard aan het werk om de voorbereidingen voor de persconferentie te volbrengen. We kregen een korte rondleiding en maakten kennis met het kantoor, waarna onze zenuwen afnamen. Vervolgens sprongen we bij waar nodig, terwijl we intussen het programma bestudeerden. Op de persconferentie werd het programma bekendgemaakt en kregen wij de taak om vrienden van het festival en de pers te ontvangen: een leuk en enthousiasmerend begin van onze stage. We kijken erg uit naar de voorstellingen van Holland Festival 2016!

Sinds onze tweede week bij Holland Festival zijn we druk bezig met het genereren van media-aandacht voor het programma van Holland Festival 2016. Daarnaast archiveren we krantenartikelen, houden we de website up-to-date en schrijven we blogposts zoals deze. De verschillende taken zijn uitdagend en zorgen ervoor dat geen enkele dag op het kantoor hetzelfde is. Stage lopen bij het Holland Festival bevalt ons dan ook heel erg goed; we hebben er zin in om ons in te zetten voor deze spannende editie van een mooi festival. Hopelijk tot in juni! 

HF BLOG