Blog

Recensie: Potpourri van afgelaste opera's

Door: Theaterkrant

13.6.2020

ThisEveningsPerformance_1900x900

Het was een curieus onderdeel van deze – grotendeels afgelaste en gedeeltelijk online gestreamde – editie van het Holland Festival: This evening’s performance has not been cancelled. Een voorstelling, nee, happening, of misschien eerder een interactieve uitzending per telefoon over vele operavoorstellingen die vanwege het coronavirus niet kunnen doorgaan in Europa, in maart, april, mei, juni en wie weet nog veel langer.

Je moest vrijdagavond een telefoonnummer bellen en als het goed was werd je achtereenvolgens doorverbonden met al die steden naar keuze. Te zien was er niets, van een online verbinding was geen sprake, maar daarentegen kreeg je meestal wel een echte persoon te spreken, misschien geen beroemde regisseur of zangeres, maar wel iemand van de afdeling dramaturgie van het operahuis en daar kun je meestal wel een verstandig gesprek mee voeren.

Zelf moest ik er ook ingroeien. Je gaat snappen dat je niet zomaar lijdzaam moet afwachten wat ze je gaan vertellen, maar dat je ook zinnige vragen kan stellen en enigszins interessante onderwerpen ter sprake kan brengen.

De hele artikel lees je op Theaterkrant

HF BLOG