Blog

Lees de blog over Roughhouse

Door: Ralph-Hermen Huiskamp

04.6.2019

Roughhouse 1900X900

Kijk naar hashtags die viral gaan en de kampen die daarmee ontstaan, kijk naar grote protesten en tegenprotesten, de verkiezingen over de hele wereld. Iedereen beleeft de wereld vandaag via zijn eigen media, iedereen heeft zijn eigen waarheid. En al die waarheden botsen als nooit eerder met die om ons heen. In Roughhouse komen al die wereldbeelden in gewelddadige uitbarstingen bij elkaar. 

Iedereen heeft het gedaan en iedereen herkent het als ze het weer zien gebeuren: Kinderen die spelend elkaars en eigen grenzen opzoeken. Wat gebeurt er als je de ander net te lang op de grond duwt? Hoe hard wordt deze tik beantwoord? Wanneer is onder water gedrukt worden niet meer grappig? Spelend stoeien is een belangrijk onderdeel van opgroeien en elkaar beter leren begrijpen. Dat spel is de basis voor Roughhouse, een voorstelling waar dansers elkaars grenzen opzoeken. Choreograaf Richard Siegal bouwt zijn voorstellingen op de bewegingen uit klassiek ballet, maar stopt ze dan in een snelkookpan met allerlei andere disciplines. In deze voorstelling legt hij bijvoorbeeld een onstabiele vloer onder de dansers en laat hij ze elkaar schreeuwend en fysiek elkaar te lijf gaan, terwijl het verhaal zich als een hypernerveuze strip van Quentin Tarantino ontrolt. In de botsingen die op het podium ontstaan, laat Siegal zien wat er op dit moment in de wereld gebeurt.

Ralph-Hermen Huiskamp schrijft de komende weken aan de hand van korte video's een blog over een van de producties van deze editie van Holland Festival

Meer informatie over Roughhouse? Klik hier

HF BLOG