Blog

Lees de blog over Crash Park

Door: Ralph-Hermen Huiskamp

27.5.2019

Crash Park La Vie Dune Île Martin Argyroglo 19

Hoe reageer jij op een tegenslag? Wat doe je bijvoorbeeld als je fiets gestolen wordt? Of als je telefoon kapot is? Sommigen vloeken en schelden dat het het einde van de wereld is, voor anderen is het juist een prachtig begin van een dag vol avontuur. Op die schaal kan iedereen nog wel bedenken hoe hij reageert. Maar wat doe je in vredesnaam als je vliegtuig op een tropisch eiland crasht en je het met een handvol passagiers overleeft? 

Van Lost tot Homerus’ Odyssee en van Robinson Crusoe tot Kinderen voor Kinderen: aanspoelen op een onbekend eiland is al duizenden jaren een thema in praktisch alle kunstvormen. En we zijn er nog lang niet op uitgekeken. In Crash Park laat de Franse regisseur en beeldend kunstenaar Philippe Quesne zijn acteurs zonder tekst, maar vol humor, los om uit te zoeken wat zij zullen doen in zo’n situatie. Op een spectaculair eiland midden in zee, is het maar afwachten wat er gebeurt. Terwijl regenbuien overtrekken en de overlevenden kennis maken met verwachte en onverwachte dieren, is alles mogelijk. Is het ongeluk het begin van een allesverwoestend einde of kan er iets opgebouwd worden wat in onze huidige maatschappij ondenkbaar is?

Ralph-Hermen Huiskamp schrijft de komende weken aan de hand van korte video's een blog over een van de producties van deze editie van Holland Festival

Meer informatie over Crash Park? Klik hier

HF BLOG