Blog

Interview met Victorine Dijkstra

Door: Ymke Wieringa

02.6.2015

Ymke Wieringa, één van de leden van de HF Young Circle, interviewt Victorine Dijkstra over de opening van het Holland Festival.Songs Across the Bosporus © Janiek DamVertel! Hoe was het?
Het was ontzettend gaaf! Prachtige muziek, iedereen genoot ontzettend van de chemie die alle performers op het podium met elkaar hadden en overbrachten en uiteraard een geweldige zaal. Het was echt een topavond!

Was dit wat je ervan had verwacht?
Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik verwachten moest, omdat ik meestal naar het Concertgebouw of het Muziektheater ga, dus ik ging zonder echte verwachtingen naar binnen en had er enorm veel zin in. Waar ik met name op hoopte – en wat ik van tevoren ook had gehoord tijdens een filmpje – was dat Kardeş Türküler mooie folkloristische muziek zou maken. Dat bleek zeker bewaarheid te worden.

Welk moment van de avond is je het meeste bijgebleven?
Het moment dat me het meeste is bijgebleven is het moment waarop Candan Erçetin, Kardeş Türküler en Karsu Dönmez met z’n allen muziek maakten. Het was ontzettend gaaf om te zien hoe ze allemaal met elkaar samenwerkten en echt vooral ook zoveel plezier hadden in het muziek maken. Ze gaven niet alleen een waanzinnige show weg maar genoten er zelf vooral ook ontzettend van, wat weer in de zaal terecht kwam. Ook de emoties die ze overbrachten – want van de verschillende talen die gezongen werden begreep ik er geen één – waren oprecht en raakten me enorm.  

Ga je volgend jaar weer naar het Holland Festival?
Volgend jaar ga ik zeker weer naar het Holland Festival. De voorstellingen van HF Young die ik tot nu toe heb gezien en nog ga zien waren allemaal ontzettend leuk of beloven dat te worden. Het mooie aan het Holland Festival vind ik dat er in een maand tijd ontzettend veel diverse voorstellingen worden neergezet en dat deze voorstellingen écht anders zijn ten opzichte van wat er gedurende het hele jaar aangeboden wordt in de stad. Ik kan het iedereen aanraden, het is echt een verbreding van het culturele aanbod en ook voor een zeer schappelijke prijs.

Victorine OptVictorine Dijkstra is advocate bij Houthoff Burama en ambassadeur van HF Young.

HF BLOG