Blog

Interview met The Stress

Door: Henri J Sandron

07.6.2015

Henri J Sandron, één van de leden van de HF Young Circle, interviewt Diederick van den Ende aka The Stress over Hatsune Miku.The StressVertel! Hoe was het?
Hectisch en heftig! Halsoverkop kwam ik 5 minuten voor aanvang de Stopera ingerend. Nadat ik snel mijn spullen in de dj-booth had gezet (ik draaide naar afloop) én een douche had genomen, zat ik 5 minuten te laat in de zaal. Het was even acclimatiseren, maar - misschien mede hierdoor - een hele toffe, overweldigende opera. De afterparty was waarschijnlijk de wildste after die een opera ooit heeft gezien en de kalmste die een J-pop concert ooit heeft gezien, desalniettemin heel gezellig. Eindelijk de mogelijkheid om een set lang Tofubeats, Kero Kero Bonito, Ulzzang Pistol, ©OOL JAPAN en Koppi Mizrahi te draaien!

Was dit wat je ervan had verwacht?
Nou, met Miku's enorme stadion-/popconcerten in mijn achterhoofd had ik eerlijk gezegd geen idee hoe een opera over haar (met Keiichiro Shibuya) zich zou manifesteren.The End Kenshu Shintsubo 21 Welk moment van de avond is je het meeste bijgebleven?
Het hoogtepunt was voor mijn gevoel het moment dat ook het podium letterlijk een hoogtepunt bereikte. Met daarop volgend een heftige black-out. Een ander hoogtepunt vond ik de manier waarop Miku’s levensvragen - dus eigenlijk de levensvragen van een vocaloid - herkenning opriepen.

Ga je volgend jaar weer naar het Holland Festival?
Dat ligt natuurlijk aan jullie! Als er weer zo progressief geboekt wordt sowieso. En ik hoop natuurlijk op de terugkeer van Antony.

Foto: Winter Vandenbrink

Diederick van den Ende aka The Stress is DJ en draaide op de officiële HF Young afterparty na The End.

HF BLOG