Blog

Interview met Esther Dekker

Door: Jasmin Farag

14.6.2015

Jasmin Farag, één van de leden van de HF Young Circle, interviewt Esther Dekker over de voorstelling As Big As The Sky.Esther DekkerVertel! Hoe was het?
Ik was echt ontzettend onder de indruk van het decor in de voorstelling! De manier waarop de beelden werden geprojecteerd vond ik prachtig. Ook de beweging van de constructie van de koepel door de voorstelling heen als symbool voor de verplettering van de cultuur van het Chinese dorpje was mooi. De aandacht voor de multimedia voelde erg realistisch en ook de globalisering die een stempel drukt op de huidige cultuur.

Was dit wat je ervan had verwacht?
Toen ik hoorde dat Ai Weiwei de filmbeelden had gemaakt wilde ik er per se heen! Ik vind het erg interessant hoe hij de Chinese cultuur verbindt met zijn persoonlijke ervaringen. Dit kwam ook sterk naar voren in As Big As The Sky. De invloeden van de Chinese opera vond ik erg mooi, alleen de muziek vond ik iets te onsamenhangend en verpletterend op sommige momenten.As Big As The Sky Ada Nieuwendijk 7 Welk moment van de avond is je het meeste bijgebleven?
Het moment waarop de projectontwikkelaar het vanzelfsprekend vindt om het dorp waar hij is opgegroeid plat te gooien, om vervolgens op dezelfde plek een ‘authentiek Chinees dorp’ te bouwen als trekpleister voor toeristen. 

Ga je volgend jaar weer naar het Holland Festival?
Ja absoluut! Ik vind het programma van het Holland Festival erg divers en ze dagen je uit om vernieuwende voorstellingen te gaan zien.

Esther Dekker is kunsthistorica en ambassadeur van HF Young.

HF BLOG