Blog

Een stad van stenen en pixels

Door: Tracy Metz

22.6.2015

Stadsleven Bibi Veth 11 OptTracy Metz schreef in Het Parool van 19 mei 2015 een essay over het thema “De digitale ander“. De stad is van stenen én van pixels. We bewegen ons door de straten op ons scherm, we app’en in plaats van te praten en hebben ‘friends’ die we nog nooit hebben ontmoet. Wat doet het digitale met het leven in de analoge stad?

De digitale stad zit gevangen achter een glad, geurloos en briesloos scherm, maar wonderlijk genoeg is die net zo’n belangrijke ontmoetingsplaats – voor handel, voor seks, voor het uitwisselen van diensten of het voeren van actie. Mijn stadgenoten zijn behalve van vlees en bloed ook een aanwezigheid achter dat scherm – de digitale ander. En meer dan nog dan de mensen om me heen van vlees en bloed heb ik de digitale ander altijd bij me –in mijn tas of jaszak.

Parool Cover

Het hele essay is hele essay is hier te lezen: Tracy Metz – De digitale ander – 19 mei 2015

Stadsleven is een live talkshow en digitaal webmagazine waarin journaliste Tracy Metz elke maand een ander thema over het leven in steden belicht. Het thema van mei 'De digitale ander' over de invloed van technologie was een speciale samenwerking met het Holland Festival. Kijk op www.stadslevenamsterdam.nl voor meer columns.

Op maandag 29 juni is er weer een nieuwe aflevering van Stadsleven, met als thema 'De oneerlijke stad'.  ​

HF BLOG