Vrienden

Het Holland Festival heeft uw steun nodig

Het Holland Festival betekent het moment voor bekende en (nog) onbekende kunstenaars uit de wereldtop om nieuw of in deze tijd relevant werk te laten zien aan het Nederlandse publiek. Om te excelleren op een internationaal podium. Zij maken voorstellingen die uw bloed sneller laten stromen, bieden ervaringen die een blijvende indruk achterlaten, soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd tot stand gekomen met steun van donateurs.

 

Vergroot uw waardering voor deze ervaring en word Vriend van het Holland Festival. Dan maakt ook u het festival mogelijk.


Vrienden van het Holland Festival ontvangen voordelen die variëren van het krijgen van de eerste en beste zitplaatsen tot ontmoetingen met de internationale gasten van het festival.


€ 55 per jaar - Liefhebber
U krijgt met uw persoonlijke pas: 

 • voorrang bij de kaartverkoop: twee weken voor de start van de reguliere kaartverkoop kunt u kaarten voor het gehele festival bestellen;
 • een korting van € 5 op elk eerste ticket per voorstelling en een korting van
  € 2,50 op elk volgende ticket voor dezelfde voorstelling*;
 • gratis programmaboeken*.

€ 250 per jaar - Begunstiger
Dezelfde privileges als de Liefhebbers, maar ook:

 • twee vrijkaarten voor de speciale Vriendenvoorstelling en de feestelijke ontvangst na afloop;
 • een uitnodiging voor twee personen voor de besloten ontvangst na de openingsvoorstelling, indien u kaarten heeft besteld voor de openingsvoorstelling;
 • een uitnodiging voor twee personen voor de Holland Festival Najaarsontvangst;
 • indien gewenst, naamsvermelding in communicatie-uitingen van het festival.

€ 250 per jaar – Jonge Begunstiger  tussen 28 en 42 jaar oud? 

Ontvang dezelfde privileges als de Begunstigers én: 

 • neem deel aan een speciaal programma waarin je elkaar ontmoet en voorstellingen geselecteerd zijn die je niet mag missen. Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

€ 1.500 per jaar - Beschermer

Alle privileges als de Begunstigers en bovendien:

 • een uitnodiging voor twee personen voor het bijwonen van de officiële openingsvoorstelling van het Holland Festival en de ontvangst na afloop;
 • vier vrijkaarten in te zetten naar keuze*;
 • een uitnodiging voor het jaarlijkse Holland Festival Voorjaarsdiner.

€ 5.000 per jaar - Hartsvriend
Als Hartsvriend van het Holland Festival nodigen we u uit om dichter bij de kunstenaars en het artistieke proces te komen. Met gelijkgestemden en gasten van het festival verwelkomen we u graag op speciale gelegenheden en geven u een blik achter de schermen. 

Hartsvrienden genieten alle bovenstaande privileges, maar ontvangen daarbij: 

 • acht vrijkaarten om in te zetten naar keuze* (in plaats van vier zoals de Beschermers);
 • een uitnodiging voor twee personen voor het Hartsvriendendiner, in aanwezigheid van (internationale) kunstenaars van het festival.

* De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

 • de prijs per ticket, inclusief korting, mag niet onder de € 15 uitkomen;
 • de korting geldt uitsluitend indien tickets gekocht worden bij Holland Festival Ticketservice;
 • uitgesloten van deze aanbiedingen zijn in 2017 de producties Shostakovitch Trilogy van Het Nationale Ballet, Mariavespers en Salome van De Nationale Opera, Obsession van Toneelgroep Amsterdam, Het Nieuwe Babylon in de Zaterdagmatinee, het concert van Jonas Kaufmann en Hommages.

   

Aanmeldformulier
Hier kunt u het aanmeldformulier downloaden.


Meer informatie?

Wij vertellen u graag meer over het Holland Festival en de mogelijkheden om te steunen. U kunt hiervoor contact opnemen met Leonie Kruizenga, hoofd Development, telefonisch bereikbaar op: 020-7882118 of per e-mail: leonie.kruizenga@hollandfestival.nl.

Fiscale voordelen & laatste jaar van de Nieuwe Geefwet

Het Holland Festival heeft een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en daarom zijn giften aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Nieuwe Geefwet met een jaar verlengd
Sinds 2012 is de Nieuwe Geefwet van kracht die in eerste instantie vijf jaar zou gelden. Deze regeling maakt schenken aan een culturele ANBI nog voordeliger. De Nieuwe Geefwet is met een jaar verlengd tot en met 2017. Onder de Nieuwe Geefwet kunt u het totaal van uw giften aan culturele instellingen voor 125% aftrekken van de inkomstenbelasting. Voor dit voordeel geldt een maximum geefbedrag van € 5.000 totaal. Schenkt u meer dan € 5.000, dan kunt u het resterende bedrag voor het reguliere percentage, 100%, aftrekken van de inkomstenbelasting.

Periodieke schenkingen
Bovendien zijn er belastingvoordelen als u periodiek schenkt met een schenkingsovereenkomst. Periodieke schenkingen zijn volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting  en kennen geen drempels en maxima. Een periodieke gift bestaat uit een vast bedrag per jaar voor de loop van minimaal vijf jaar. Om periodiek te schenken vult u beide exemplaren van het formulier ‘Overeenkomst Periodieke Gift’ in en stuurt u beide exemplaren naar het Holland Festival. U ontvangt van ons een exemplaar retour voor uw administratie.

Voor een eenmalige gift geldt dat deze aftrekbaar is wanneer het totaal aan gedane giften in een jaar het drempelbedrag overstijgt. Het drempelbedrag is 1% van uw inkomen, met een minimum van € 60. Wat u meer schenkt mag u aftrekken. Het maximale aftrekbedrag is 10% van uw drempelinkomen. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1,2 en 3, minus uw persoonsgebonden aftrek.