Board of Governors

privéschenkers met adviesfunctie

Sinds 1947 is het Holland Festival het toonaangevende internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Onder artistieke leiding van Ruth Mackenzie blijft het Holland Festival zichzelf voortdurend vernieuwen en verbeteren, bijvoorbeeld door talenten te ontdekken en een breder, diverser publiek aan te trekken.
Het festival biedt een brede scope op de internationale podiumkunsten met een mix van voorstellingen en concerten uit alle windstreken van de wereld. Gevestigde namen staan naast nieuwe makers die innovatie in kunst tonen, waarbij het traditionele podium en de traditionele vormen niet meer als vanzelfsprekend gelden. Dankzij een relatief kleine en flexibele organisatie is het festival in staat ontwikkelingen te herkennen en er snel op te reageren. Om zijn doelen te bereiken werkt het festival samen met lokale, nationale en internationale partners, variërend van podia en instellingen in Amsterdam tot internationale collega festivals zoals in Manchester, Avignon, Chili en New York.

 

Vanaf 2010 wordt het Holland Festival ondersteund door de Board of Governors. Governors zijn prominente privéschenkers met een formele adviesfunctie binnen het Holland Festival. Leden van de Board treden toe op uitnodiging.
De Board of Governors bindt particulieren op een bijzondere manier aan het Holland Festival. De Board bestaat uit liefhebbers van kunst en cultuur die met hun ervaring in bijvoorbeeld het zakenleven een bijdrage leveren aan het strategische beleid van het festival.
De Governors hebben het recht om het bestuur en de Raad van Toezicht van het Holland Festival gevraagd en ongevraagd van advies te dienen. Deze adviezen zijn gericht op de ontwikkeling en de realisatie van de zakelijke en artistieke ambities van het festival op middellange en lange termijn. Tevens heeft de Board indirect invloed op de benoeming van leden van de Raad van Toezicht.

 

Governors ondersteunen het Holland Festival minimaal vijf jaar. Dankzij hun substantiële schenkingen kan het Holland Festival vaker de grote internationale (co)producties presenteren waar het om bekend staat en gewaardeerd wordt.

Sinds 2010 wordt het Holland Festival mede mogelijk gemaakt met de steun van de Board of Governors. De genereuze, meerjarige bijdrage van de Governors bestaat niet alleen uit financiële ondersteuning. Ook met hun expertise, inhoudelijke betrokkenheid en netwerk dragen ze bij aan het succes van het Holland Festival. De Governors staan in direct contact met de directie. Ze krijgen daardoor rechtstreeks belangrijke informatie, de ‘ins & outs’ van achter de schermen en genieten bijzondere privileges. Tijdens ontvangsten en presentaties door het jaar heen én in het festival maken de Governors kennis met festivalkunstenaars, krijgen informatie over het beleid en worden als eerste op de hoogte gebracht van het programma van het Holland Festival.