Red de fagot

Red de Fagot beleeft in juni zijn daverende finale. Deze campagne is gelanceerd tijdens het Holland Festival van 2015 om de fagot voor uitsterving te behoeden en kinderen te stimuleren een klassiek instrument te spelen. Inmiddels is het mede dankzij de vele partners in het land een groot succes. Fagotvirtuozen Pascal Gallois en Bram van Sambeek geven concerten op het festival. Merlijn Twaalfhoven schrijft een nieuwe compositie voor meer dan honderd fagottisten van elk niveau, waarbij iedereen kan en mag meespelen. Ook zijn er activiteiten in het contextprogramma. U kunt deelnemen aan een fagotcursus voor absolute beginners en Pascal Gallois verzorgt een masterclass voor fagotstudenten. Na alle media-aandacht, zowel in Nederland als internationaal, die de lancering van Red de Fagot vorig jaar oogstte, vormt deze finale het passende slotakkoord van een geslaagde campagne.

Partners: 

Muziekgebouw aan ’t IJ, Tivoli/Vredenburg, De Doelen, Gaudeamus Muziekweek, Grachtenfestival, November Music, NTR ZaterdagMatinee, Vrijdag van Vredenburg, Zaterdagochtend Concert, Koninklijk Conservatorium Den Haag, Conservatorium van Amsterdam, Stichting Leerorkest, Stichting Omroepmuziek, Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor, NTR, VPRO, Vrije Geluiden, Radio 4, Stichting Fagot 500, Fagot Netwerk. 

Activiteiten Holland Festival 2016:

 

Crashcourse Fagot 220X175

Crashcourse fagot

Een middag fagotles van Bram van Sambeek en Stefanie Liedtke voor beginners (geen ervaring vereist). U doet mee aan repetities voor het Promconcert van Merlijn Twaalfhoven en speelt mee op de wereldpremière in Het Concertgebouw. 
5 juni, Festivalcentrum Stadsschouwburg Amsterdam

 Pascal Gallois220x175  

concert Pascal Gallois

Met o.a. de Nederlandse première van Torsion: transparent variation for solo bassoon and CD van Olga Neuwirth (1968).


19 juni, Bimhuis

 HF Proms: Grand Subphonia_220x175  

Holland Festival Proms: Grand Subphonia

Componist Merlijn Twaalfhoven schrijft in opdracht van het Holland Festival een compositie voor meer dan honderd fagottisten, van beginners tot Nederlands grootste fagotvirtuoos: Bram van Sambeek. U kunt meespelen!
25 juni, Het Concertgebouw