Het Parlement van de Dingen

democratie in het Antropoceen

Het Parlement van de Dingen bouwt eenentwintig dagen lang aan een parlementair decor in de Stadsschouwburg, een monument voor een nieuw soort democratie in een nieuw tijdperk. Hier in vinden verschillende debatten en activiteiten plaats. Volgens sommigen leeft de mensheid inmiddels in het Antropo­ceen: het tijdperk waarin de aarde de gevolgen ondervindt van menselijke activiteit. Bij dit nieuwe tijdperk hoort een nieuwe politiek. Drie weken lang is de Stadsschouwburg de plek waar een posthumanistische politiek in de praktijk gebracht kan worden. 

programma

Installatie: Het Parlement van de Dingen
Kom langs in de tentoonstelling van de nieuwe democratie. Hoe geef je een stem aan een ding, plant of dier? Hoe formuleert een tolk of voogd de belangen van het hout of de eekhoorn? Hoe ziet een Parlement van de Dingen eruit, en wat zegt dat over de relatie tussen mens en natuur? 

za 3.6 t/m zo 25.6
gratis 

Talkshow: onze post-humane democratie in 60 minuten
Tijdens drie talkshows op drie dinsdagen wordt de post-humane democratie tot leven geroepen. Wat gebeurt er als mensen hun politieke macht zouden delen met niet-menselijke dingen? Wat als dieren, planten, dingen en technologieën hun eigen belangen kunnen vertegenwoordigen? 

di 6.6, di 13.6, di 20.6
presentatie: 20:00, nagesprek: 21:00
tickets: € 7,50

Workshop: Handboek voor het Antropoceen
Een open workshop waarin wordt gewerkt aan een handboek voor het Antropoceen. Kom langs, ga in gesprek en schrijf mee met de redacteuren van het Handboek. 

6.6 t/m 8.6
gratis
aanmelden via: [email protected]

 

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR