Moveable Garden

Ballet Rambert

U kijkt nu naar een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Klassiek modern is deze naar de vermaarde Dame Marie Rambert vernoemde dansgroep uit Londen, die dit jaar het vijftigjarig bestaan viert met Engelse en Amerikaanse werken.

Programma

Moveable Garden – Tetley, Foss

 

Black Angels - Bruce, Crumb

 

Tutti-frutti – Falco Alcantara

Achtergrondinformatie

Moveable Garden

Glen Tetley maakte dit ballet oorspronkelijk voor het Tanz Forum in Keulen in 1973. Ballet Rambert gaf zijn eerste uitvoering van dit werk in mei 1976 in Horsham. Het fijnzinnige lyrische stuk is het zevende en meest recente werk van Tetley bij Ballet Rambert.

 

Black Angels

Een dramatisch ballet met als thema de mythe van de Gevallen Engel en de eeuwige strijd tussen de machten van goed en kwaad. De choreografie en de ontwerpen voor decor, kostuums en belichting voor dit werk zijn ontstaan uit een opdracht van Ballet Rambert met hulp van het dansopdrachten-fonds van de Calouste Gulbenkian Foundation.

Ballet Rambert gaf de première op 11 mei 1976 in Horsham. De muziek is ontleend aan een plaatopname van Composers Recordings Inc., New York, nr. CRI SD 283.

 

Tutti-frutti

Een levendig ensemblestuk vol jeugdige vitaliteit, in 1973 gemaakt door de jonge Amerikaanse choreograaf Louis Falco, in ons land bekend door zijn werk voor het Nederlands Danstheater en het optreden met zijn eigen groep in twee achtereenvolgende Holland Festivals. Louis Falco, die dit voorjaar een groot Duke Ellington-ballet maakte voor de Alvin Ailey Dance Theatre in New York, werkte ook voor Tutti-frutti samen met de elektronische rockcomponist Burt Alcantara en de schilder William Katz.

Ballet Rambert gaf de première in september 1973 in Sadler’s Wells in Londen. 

CREDITS

choreografieën
Tetley, Bruce, Alcantara
muziek
Foss, Crumb
decor/kostuums
Nadine Baylis, William Katz
cast
Chatherine Becque, Julia Blaikie, Zoltan Imre, Gerard Jouanneau, Judith Marcuse, Sally Owen, Lenny Westerdijk e.a.