Theatre of the World en Pique Dame in de verkoop

Op woensdag 9 maart 12.00 uur start de kaartverkoop voor twee producties in het Holland Festival: Louis Andriessens nieuwe werk Theatre of the World in regie van Pierre Audi en Tsjaikovski’s opera Pique Dame door De Nationale Opera. Wees er op tijd bij voor de beste plaatsen!

Theatre of the World - Louis Andriessen, De Nationale Opera

Louis Andriessens langverwachte nieuwe opera wordt geregisseerd door Pierre Audi, die samenwerkt met de Quay Brothers, twee Amerikaanse videokunstenaars. Ze toveren Theater Carré om tot de droomwereld van Athanasius Kircher, de laatste universele renaissancemens. Reinbert de Leeuw dirigeert het ensemble Asko|Schönberg, Leigh Melrose zingt de hoofdrol en Cristina Zavalloni is zijn geliefde. Ook de Nederlandse Nora Fischer staat op het podium. Dit is een scènische wereldpremière die men niet mag missen en die door de hele wereld zal worden opgemerkt.

11 - 19 juni
Koninkijk Theater Carré
meer informtie en tickets


Pique Dame - Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, De Nationale Opera
Tsjaikovski’s 
Pique dame (Schoppenvrouw) is al een publiekssucces vanaf de wereldpremière in 1890 in Sint-Petersburg. De opera legde tot grote schok van velen een zwarte kant van de beschaafde elite bloot. De Noorse operaregisseur Stefan Herheim – eerder op het festival te zien met Tsjaikovski’s Jevgeni Onjegin – wordt alom geprezen om zijn onconventionele en spectaculaire producties. Ook nu plaatst hij het klassieke verhaal in een herkenbare hedendaagse setting. Mariss Jansons dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze opera mikt op het hart.

9 juni - 3 juli
Nationale Opera & Ballet
meer informatie en tickets