LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • 24 november 2016

  Eerste zes voorstellingen Holland Festival 2017 bekend

  Het Holland Festival viert in 2017 zijn 70-jarig jubileum met verrassende voorstellingen en concerten van nog onbekende makers en gevestigde namen. Vandaag presenteert Holland Festival met trots de eerste zes voorstellingen van het Holland Festival 2017.

  Lees verder
 • 27 juni 2016

  Holland Festival zet wereldrecord grootste fagot-ensemble

  Op zaterdag 25 juni speelden 274 fagottisten de wereldpremière Grand Subphonia, voor immens veel fagotten van Merlijn Twaalfhoven in het Concertgebouw tijdens Holland Festival Proms, daarmee is een nieuw Guinness World Record voor het grootste fagot-ensemble gezet.

  Lees verder
 • 26 juni 2016

  Succesvol Holland Festival toonde breed en actueel programma

  Het Holland Festival sluit vandaag met de voorstelling Stop Acting Now van Wunderbaum in EYE. In 23 dagen toonde het festival vijfenveertig producties en honderdvijf voorstellingen. Het festival trok meer dan 86.000 bezoekers en had een zaalbezetting van ruim 85%.

  Lees verder
 • 15 juni 2016

  Holland Festival steunt Stay Human

  Stay Human is een oproep om - ondanks vragen en bezorgdheid - vluchtelingen altijd te blijven zien en benaderen als mensen. En om respectvol om te gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt dan u.

  Lees verder
 • 10 juni 2016

  Rabobank Amsterdam continueert sponsoring Holland Festival

  Rabobank Amsterdam heeft zich in 2016 opnieuw als grote sponsor aan het Holland Festival verbonden. Beide partijen zijn blij met de continuering van de samenwerking, die voor het eerst werd opgezet in 2011.

  Lees verder
 • 09 juni 2016

  Paul Weller en Baaba Maal in Holland Festival

  De gastartiesten van het concert Africa Express presents… The Orchestra of Syrian Musicians met Damon Albarn & gasten op 22 juni in Koninklijk Theate Carré zijn bekend. Paul Weller, Baaba Maal, Noura Mint Seymali, Bassekou Kouyaté, Bu Kolthoum, Eslam Jawaad, Faia Younan, Lotfi Bouchnak, Malikah, Mounir Troudi, Rachid Taha en TALA treden samen met Damon Albarn op als gasten van The Orchestra of Syrian Musicians, dat bestaat uit huidige en voormalige leden van het Syrian National Orchestra for Arabic Music. Het unieke concert waarin Syrische en Arabische muziek centraal staat, wordt gecoproduceerd door 14-18 NOW en Holland Festival.

  Lees verder
 • 10 mei 2016

  Jude Law met Toneelgroep Amsterdam op Holland Festival 2017

  Toneelgroep Amsterdam en het Barbican Center (Londen) maken samen de internationale coproductie Obsession met Jude Law, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog. Obsession gaat op 25 april 2017 in Londen in wereldpremière en is daarna in het Holland Festival te zien.

  Lees verder
 • Koning en Koningin aanwezig bij opening Holland Festival

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen zaterdagavond 4 juni de openingsvoorstelling van de 69ste editie van het Holland Festival bij in Stadsschouwburg Amsterdam.

  Lees verder
 • 03 mei 2016

  gezocht: figuranten voor The Transmigration of Morton F.

  Theatermaker Sjaron Minailo maakt The Transmigration of Morton F., een nieuw digitaal interactief werk. Voor de filmopnames hiervan zoekt hij figuranten.

  Lees verder
 • 16 maart 2016

  Extra voorstelling Stella

  Wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling aan het programma toegevoegd van Stella door Neil Bartlett op 21 juni om 22.00 uur in De Brakke Grond.

  Lees verder
 • 08 maart 2016

  Theatre of the World en Pique Dame in de verkoop

  Op woensdag 9 maart om 12.00 uur start de kaartverkoop voor twee producties in het Holland Festival: Louis Andriessens nieuwe werk Theatre of the World in regie van Pierre Audi en Tsjaikovski’s opera Pique Dame door De Nationale Opera. Wees er op tijd bij voor de beste plaatsen!

  Lees verder
 • 09 februari 2016

  Focus op Europa in Holland Festival 2016

  De 69e editie van het Holland Festival opent op 4 juni 2016 in Stadsschouwburg Amsterdam met Die Stunde da wir nichts voneinander wußten van Peter Handke door het Hamburgse Thalia Theater en het Estse regie-duo Ene-Liis Semper en Tiit Ojasoo. Het festival heeft dit jaar een focus op Europa met als titel Edges of Europe.

  Lees verder